Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μπορεί να διοριστεί, τελικά, ο κ. Παρθένης στο Λαϊκό;

Απορίες δημιουργεί η ξαφνική παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, κ. Δημήτρη Παρθένη, μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις προχθεσινές, τριπλές εκλογές και την άμεση προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ένα από τα ερωτήματα που δημιουργούνται, είναι εκείνο της τύχης της θέσης του Επιμελητή Β’ Αγγειοχειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» (την οποία ο κ. Παρθένης φέρεται να έχει αποδεχθεί) και το ενδεχόμενο κάλυψής της από τον πρώην, πλέον, διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων.

Μπορεί, όμως, ο κ. Παρθένης να διοριστεί σε αυτή την θέση, λαμβάνοντας υπόψιν το άρθρο 8 του νόμου 3528 (ΦΕΚ 26 Α’ 2007) και το γνωστό δικαστικό ιστορικό του;
 
Ν. 3528/2007
Άρθρο 8
Ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση

  1. Δεν διορίζονται υπάλληλοι:
  1. Όσοι καταδικάστηκαν για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
     
  2. Οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α’, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.
trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή