Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μπούκωσαν με τα δις και δεν καταπίνουν τις παρανομίες τους

Η ΝΔ επιδιώκει να βρει τρόπους για να ανακοπεί οποιαδήποτε έρευνα επάνω στο πραγματικό «σκάνδαλο Νοβάρτις».

Ένα σκάνδαλο, με παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων.

Ένα σκάνδαλο, υπαρκτό με πολιτικές ευθύνες υπουργών και κυβερνήσεων.

 Ένα σκάνδαλο, που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, το έστειλε στο φυσικό του δικαστή, χωρίς ο ίδιος να θέλει να ενδυθεί τη δικαστική τήβεννο.

 Ένα σκάνδαλο, που η ΝΔ επιχειρεί να συγκαλύψει μετατρέποντάς το σε υπόθεση Παπαγγελόπουλου- σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα σκάνδαλο, που από την αρχή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπονόμευαν τη διαδικασία της προανακριτικής, αποβάλλοντας από τις εργασίες της, τους Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη, δήθεν για να διαφυλαχτεί η αντικειμενικότητά, αλλά κράτησαν, στη διαδικασία τον  Θ. Πλεύρη, παρότι δικηγόρος του εγκαλούντος Α. Σαμαρά σε συναφή υπόθεση. 

Ένα σκάνδαλο, που τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ πρόβαλαν με διαρροές, στηριζόμενες αποκλειστικά και μόνο σε στοιχεία, δήθεν, ευνοϊκά από αόριστες καταγγελίες ορισμένων μαρτύρων και τα οποία παρουσίαζαν, ως δήθεν, απτά στοιχεία.

Ένα σκάνδαλο, γεμάτο με επιθέσεις σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών της Εισαγγελίας Διαφθοράς

 Ένα σκάνδαλο, με  ανηλεή πόλεμο για να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευομένων μαρτύρων,  με λυσσαλέα επίθεση στα πρόσωπα και τα δικαιώματά  τους,  μήπως και πετύχουν να ανακαλέσουν κάτι από τον ποταμό αποκαλύψεων, με δημόσιες απειλές και με μια προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν.

Ένα σκάνδαλο, όπου απειλήθηκε, συκοφαντήθηκε και κυνηγήθηκε ο θεσμός  των προστατευομένων μαρτύρων.

Η ΝΔ διακρίνεται από υποκρισία, αναλήθειες, σκοπιμότητες σε όλο το εύρος αντιμετώπισης του σκανδάλου Νοβάρτις.  Και για να αποσυντονίσει την κοινή γνώμη, ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, καθιστά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης κατηγορούμενο, με καταγγελίες από πρώην και εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς, χωρίς κανένα βέβαια, απτό αποδεικτικό στοιχείο.  

Η ΝΔ έφερε πρόταση για  “διεύρυνση κατηγορητηρίου”, που δείχνει τις μεθοδεύσεις που στήνει γύρω από την προανακριτική, για τη, δήθεν,  “σκευωρία Νοβάρτις”. Η διαδικασία αυτή πάσχει από ακυρότητα. Κουρελιάζεται ο νόμος. Η ΝΔ έφερε πρόταση με βάση μια μήνυση ενός επιχειρηματία, στην οποία έχει συμπεριλάβει απόρρητα πρακτικά της επιτροπής. Πώς έφτασαν στα χέρια ενός ιδιώτη τα πρακτικά της επιτροπής;

Η ΝΔ θα βρεθεί σύντομα εκτεθειμένη. Γιατί κανένα φιάσκο πολιτικό ή νομικό δεν διορθώνεται με ένα καινούργιο φιάσκο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή