ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών οδηγεί σε ακύρωση της συνθήκης της Λωζάννης;
 
Ο μέχρι πρότινος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στις 3 Ιουλίου 2019 είπε ότι "η ΝΔ ως νέα κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει μια συμφωνία που δεν έχει την σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων". Αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδρασε ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ σφετεριζόμενη την λαϊκή κυριαρχία ΓΙΑΤΙ ο Κουμουτσάκος δεν λέει ότι θα την ακυρώσει η νέα κυβέρνηση; Σε ότι αφορά την δυνατότητα ακύρωσης της εν λόγω συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία λένε ότι ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ τους Έλληνες λέγοντας ότι τυχόν ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει το δικαίωμα στους Τούρκους να αμφισβητήσουν την Συνθήκη της Λωζάννης η οποία συν τοις άλλοις καθόρισε τα σύνορα Ελλάδος- Τουρκίας. Αυτή η γραμμή έχει περάσει μέχρι και σε διπλωματικούς κύκλους…

Είναι έτσι;

ΜΥΘΟΣ: Η Συμφωνία των Πρεσπών ΔΕΝ ακυρώνεται.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Συνθήκη της Λωζάννης ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβητήθηκε επίσημα από κάποια χώρα, ενώ η συμφωνία των Πρεσπών είναι ΑΚΥΡΗ λόγω αναρμοδιότητας (βλέπε άρθρο του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Πέτρου Παραρά)
 
ΜΥΘΟΣ: Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα οδηγήσει σε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι  ασύγκριτα μεγέθη η συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε μεταξύ 2 κρατών και η συνθήκη της Λωζάννης που υπογράφηκε από 8 κράτη (Μεγάλη Βρατανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβο-κροατο-σλοβενικό κράτος και Τουρκία). Για να ακυρωθεί η συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να υπογράψουν και οι άλλες χώρες κάτι που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί.
 
ΜΥΘΟΣ: Μονομερής ακύρωση εκ μέρους της ΕΛλάδας θα δώσουν το δικαίωμα στο κράτος των Σκοπίων να ονομαστεί σκέτο "Μακεδονία".

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Ελλάδα αν θέλει να εφαρμόσει την Συνθήκη της Βιέννης που καθορίζει το Δίκαιο των Διεθνών Συμφωνίων οφείλει να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΑΚΥΡΩΣΕΙ μονομερώς (χωρίς καμία επίπτωση) την συμφωνία των Πρεσπών ως προϊόν σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας. Η Συνθήκη της Βιέννης που καθορίζει ΠΟΤΕ μια διεθνής συμφωνία είναι έγκυρη ή όχι λέει ότι αν προκύψει από κάποιο δικαστήριο θέμα ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ σε ότι αφορά την υπογραφή της συμφωνίας τότε αυτή μπορεί να ακυρωθεί ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ χωρίς ΚΑΜΙΑ επίπτωση.
Οι Έλληνες πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και να μην επαναπαύονται στα ευχολόγια της ΝΔ περί άμβλυνσης των δυσμενών συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα προβλήματα που προκύπτουν με τη χρήση των εμπορικών σημάτων και τον χαρακτηρισμό της γλώσσας και την εθνότητας των σκοπίων ως "μακεδονική" θα εξαλοιφθούν ΠΑΝΤΕΛΩΣ αν και εφόσον εξαφανισθεί ο όρος "μακεδονία" ή παράγωγά του από την ονομασία του κράτους των σλάβων γειτόνων.
 

Γεώργιος Τάτσιος
Τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
 

admins
Author: admins

Share:
Ευχές σε Τρικαλινούς αθλητές στην Ολυμπιάδα του Παρισιού με μπάνερ της ΕΡΤ

Ευχές σε Τρικαλινούς αθλητές στην Ολυμπιάδα του Παρισιού με μπάνερ της ΕΡΤ

Ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, τιμά και στηρίζει τους τρικαλινούς αθλητές που συμμετέχουν στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή …
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών η Βασιλική Νταή

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών η Βασιλική Νταή

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς, Νταή Βασιλικής, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 105 ετών …
Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους κτηνοτρόφους που χάνουν τα κοπάδια τους

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους κτηνοτρόφους που χάνουν τα κοπάδια τους

Τηρούνται όλα τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για περιορισμό και εκρίζωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών …