Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Μύλος» στο θέμα της ηλεκτροδότησης και εξοπλισμού των κοντέινερ των πλημμυροπαθών

Από τη μία η απάντηση του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου σε σχετικό ερώτημα από την άλλη ο δήμος Τρικκαίων που δεν εισέπραξε σχετικό κονδύλι – Τι λέει στο Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Ντιντής

Η απάντηση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου σχετικά με το ποιος αναλαμβάνει τις δαπάνες της ηλεκτροδότησης και του εξοπλισμού στα κοντέινερ των πλημμυρόπληκτων στα Μεγάλα Καλύβια ήρθε να προβληματίσει μιας και απέχει από όσα φέρονται να ισχύουν.  

Σε σχετικό ερώτημα – αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η διαχείριση των οικίσκων είναι αρμοδιότητα των Δήμων, ενώ έχουν παραχωρηθεί και οι δαπάνες των δικτύων κοινής ωφέλειας καθώς ο εξοπλισμός με ηλεκτρικές συσκευές.

Μετά από το απαντητικό αυτό έγγραφο που δημοσιεύει το Trikalanews.gr, επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Παναγιώτη Ντιντή, ο οποίος δίνει μια διαφορετική διάσταση στα πράγματα. Ο κ. Ντιντής, επισήμανε καταρχάς ότι ο δήμος δεν έχει λάβει κονδύλια για τη σύνδεση των σπιτιών με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Η πρωτοβουλία του δήμου να διατίθενται χρήματα από την ελεγχόμενη στάθμευση με σκοπό αν διατίθενται για λογαριασμούς συνδεδεμένων σπιτιών είναι μια εντελώς διαφορετική απόφαση που αφορά αποκλειστικά τον Δήμο.

Όπως είπε ο κ. Ντιντής, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγουν οι πλημμυροπαθείς το κόστος μιας νέας σύνδεσης ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Ήδη οι περισσότεροι οικίσκοι από τους 39 στα Μ. Καλύβια και τους 11 στα υπόλοιπα χωριά και οικισμούς έχουν συνδεθεί, με το κόστος να το έχουν καλύψει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

Όσον αφορά τον ηλεκτρικό εξοπλισμό των οικίσκων, ο δήμος Τρικκαίων δεν έλαβε επίσης κανένα σχετικό κονδύλι ούτε φυσικά διαβεβαίωση ότι θα προκύψει αργότερα κάποιο ποσό από τα αρμόδια υπουργεία. Όσες συσκευές δόθηκαν όπως και ό,τι άλλο δόθηκε στους πλημμυροπαθείς αντίστοιχο, έγινε μέσα από δωρεές που καταγράφηκαν και αποδόθηκαν με βάση τις ανάγκες. 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή