Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μύλος των Ξωτικών – Αξίζει η όποια ταλαιπωρία;

Είναι γεγονός πως η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών στα Τρίκαλα δημιουργεί καταστάσεις που σίγουρα δυσκολεύουν την καθημερινότητα, ειδικά όσων ζουν ή εργάζονται κοντά στον Μύλο των Ξωτικών.

Μποτιλιάρισμα, ουρές και ταλαιπωρία που σίγουρα προκαλεί δυσφορία και ορισμένες φορές και νεύρα. Εκείνο όμως που δεν έχει λογική είναι οι γνώμες – ευτυχώς – ελαχίστων που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν να κλείσει ο Μύλος. Τελικά… θέλουμε ή δεν θέλουμε Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα;

Ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων συντηρεί αυτό το θεματικό πάρκο είναι φυσικά τα τεράστια οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας… και τώρα και απο τα Βαλκάνια, γεμίζουν τον νομό που έχει μετατραπεί σε κορυφαίο χριστουγεννιάτικο προορισμό της χώρας.

Όλη η πόλη ζει για περισσότερο από ενάμιση μήνα στον ρυθμό των Χριστουγέννων και αυτό έχει αντίκτυπο στην λειτουργία της. Τα καταστήματα στολίζονται νωρίτερα, η αγορά κινείται νωρίτερα ενώ οι επισκέπτες φέρνουν άφθονο συνάλλαγμα στην πόλη.

Βασικό κομμάτι είναι αυτό της απασχόλησης. Δεκάδες καταστήματα περιμένουν πως και πως αυτή την περίοδο για να καλύψουν τα σπασμένα της χρονιάς, εκατοντάδες υπάλληλοι περιμένουν να εργαστούν και φυσικά… χιλιάδες είναι οι ωφελούμενοι καθώς το μεροκάματο ενός Τρικαλινού που εργάζεται ή έχει οικονομικό όφελος απο την παρουσία του Μύλου, στην πόλη του θα ξοδέψει τα χρήματά του.

Σε σχέση με τα προβλήματα που προκύπτουν από την μαζική έλευση τουριστών, ίσως θα πρέπει ο Δήμος Τρικκαίων και η Οργανωτική Επιτροπή του Μύλου, να πιάνει χαρτί και στυλό νωρίτερα…

Ίσως θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από άλλες περιοχές της Ελλάδας που δέχονται και αυτές πλήθος επισκεπτών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να συνεργαστούμε στα πλαίσια της βελτίωσης των υπηρεσιών.

Ο Μύλος επιβάλλεται να συνεχίσει να υπάρχει… και να βελτιώνεται κάθε χρονιά που περνάει. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη κινείται, χωρίς υπερβολή, εκτός πραγματικότητας. Εξάλλου… μια ματιά στο παρελθόν της πόλης στην “προ Μύλου” εποχή ή μια ματιά στις πόλεις που δεν διαθέτουν κάποιο θεματικό πάρκο… ή κάποιο άλλο μεγάλης κλίμακας χάπενινγκ, θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή