Στήριξη στον Κ. Αγοραστό και μετά τη ΔΕΘ αλλαγές σε δομές και όχι σε πρόσωπα…

Κι ενώ λιμνάζουμε ακόμη και τα πλημμυρικά φαινόμενα σαρώνουν ακόμη τη Θεσσαλία, σε πολιτικό επίπεδο, φαίνεται ότι η κατάσταση μένει ως έχει με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για αλλαγές σε δομές και όχι σε πρόσωπα, κάτι που σημαίνει ότι η πολιτική επίπτωση μεταφέρεται όχι απλά μετά τη ΔΕΘ αλλά και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκη επανέλαβε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του περιφέρειάρχη Θεσσαλίας και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Αγοραστού.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν εξακολουθεί η Ν.Δ. να στηρίζει τον κ. Αγοραστό είπε ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι, συνεχίζει και έχει την υποστήριξη της ΝΔ και της κυβέρνησης».

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς ο κ. Μαρινάκης για τα έργα υποδομής στην περιφέρεια της Θεσσαλίας τα χαρακτήρισε «σοβαρά» και μίλησε για ένα πρωτοφανές φαινόμενο.

Αναφορικά με την έρευνα της δικαιοσύνης ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο Βασίλης Κικίλιας ως υπουργός πλέον Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε δυσμενή θέση ωστόσο, φαίνεται ότι οι αλλαγές σε πρώτο πλάνο έρχονται σε δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα δομή στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με τον πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις να τοποθετηθεί ως επικεφαλής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Σε αυτό το νέο σχήμα ο Β. Κικίλιας ίσως αναλάβει έναν δευτερεύοντα ρόλο, ενώ παίζει και το σενάριο εξόδου από την κυβέρνηση που όμως μετατίθεται αρκετά αργότερα. Συνεπώς όλα είναι ρευστά…