Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Να αρθεί η αδικία απέναντι στους μαθητές της Φαρκαδόνας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων καταγγέλλει την παράλειψη των μαθητών του Δήμου Φαρκαδόνας από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή στις 3 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κατάφωρη αδικία, καθώς ο σεισμός έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε σπίτια μαθητών, αλλά και σε σχολικά κτήρια, δημιουργώντας πολλά και ποικίλα προβλήματα.

Εξάλλου, η περιοχή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως σεισμόπληκτη, ενώ και η ίδια η υφυπουργός Παιδείας την είχε επισκεφτεί και είχε δεσμευτεί για την μοριοδότηση αυτή. Ενώ οι μαθητές των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας ωφελήθηκαν, και σωστά, βάσει του νόμου ως σεισμόπληκτοι, για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν συνέβη το ίδιο και για τους μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων απαιτεί την άμεση άρση της αδικίας. Επίσης, ζητά την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στα σχολικά κτήρια λόγω του σεισμού, αλλά και τον προληπτικό έλεγχο σε όλα τα διδακτήρια, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες σε έναν πιθανό μελλοντικό σεισμό.

ΕΛΜΕ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή