«Να διαπιστωθεί πώς προκλήθηκε η φωτιά» στο μοιραίο τρένο ζητάει πατέρας θύματος

24 Mar 2023 Ελλαδα

«Το να εξακριβωθούν όλα τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος, το βλέπω ως σκοπό ζωής», δήλωσε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και το «Live News», ο άτυχος πατέρας που έχασε την κόρη του στο δυστύχημα, ανέφερε ότι προχώρησε στον διορισμό τεχνικών συμβούλων, εκπροσωπώντας πέρα από την δική του υπόθεση και οικογένειες άλλων θυμάτων.

«Θα προτιμήσω να μην μιλήσω για την κόρη μου και την φίλη της. Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα σαν δικηγόρος», δήλωσε στο MEGA ο κ. Ψαρόπουλος.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως έτσι θα μπορέσω να συνεισφέρω περισσότερο. Το να εξακριβωθούν όλα τα αίτια και οι συνθήκες, το βλέπω ως σκοπό ζωής. Το οφείλω στην κόρη μου και σε αυτά τα παιδιά».

«Είναι δικαίωμα κάθε θύματος (οι οικογένειες) να ορίσουν ειδικό πραγματογνώμονα, αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν ήδη διοριστεί. Θεωρώ πως το έργο τους είναι τεράστιο και γι’ αυτό διόρισα άλλους για να βοηθηθούνε», εξήγησε.

«Να διαπιστωθεί πώς προκλήθηκε η φωτιά»

«Δεν θα μείνουμε μόνο στο πώς έγινε το δυστύχημα, αλλά πρέπει να δικαιολογηθούν τα αίτια με ουσιαστικό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Ψαρόπουλος, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα βαγόνια του μοιραίου τρένου, μετά την σφοδρή σύγκρουση:

«Το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών που πέθαναν ήταν από την φωτιά. Θα ήθελα μέσα από την έρευνα να διαπιστωθεί από πού προκλήθηκε και την έκτασή της».

Επίσης, όπως τόνισε, κάτι που θα διερευνηθεί είναι το κατά πόσο τα υλικά που υπήρχαν μέσα στα βαγόνια τηρούσαν τους κανόνες ασφαλείας.

«Έχω διαπιστώσει πως η ταχύτητα της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλη», σημείωσε.

Τέλος, ο άτυχος πατέρας επισήμανε πως οι δύο ανακριτές εφέτες που έχουν διοριστεί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να αποδοθούν οι ευθύνες.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …