Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενεργειακή κρίση: Να είμαστε γεροί να δουλεύουμε να πληρώνουμε τα έξοδα που συσσωρεύονται

“Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να αισιοδοξούμε”.
Με αυτή την φράση η υπεύθυνη του αρτοποιείου Αλεύρι και Ζάχαρη στην οδό Καβράκου & Φλεγγύου κ. Κατερίνα Κανδύλη αποτυπώνει στο trikalanews.gr την εικόνα που βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι φούρνοι.

“Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές οι πρώτες ύλες έχουν ξεφύγει σε τιμές. Τα πάντα όμως από αλεύρι από ζάχαρη από βούτυρα. Είναι τα πάντα όλα πάρα πολύ ανεβασμένα” συνεχίζει η κ. Κανδύλη η οποία είναι απαισιόδοξη για την επόμενη μέρα:

“Πιστεύω ότι θα πάνε και άλλο προς τα πάνω τα έξοδα. Ειδικά για το ρεύμα δεν το συζητώ. Μας ήρθε το ρεύμα για ένα μήνα πάνω από 3000 και η έκπτωση είναι 1400. Προσπαθώ να το πιστέψω. Είναι πάρα πολύ τραγικό όλο αυτό. Υπάρχει έντονος προβληματισμός ειδικά για την ενέργεια και τις πρώτες ύλες. Όλοι ρωτάνε κάθε μέρα αν αυξήθηκε το ψωμί.

Δεν υπάρχει κάτι αισιόδοξο. Τι να είναι αισιόδοξο σε αυτή την κατάσταση. Είχε πάρα πολλά χρόνια να ανέβει το ψωμί. Προσπαθούμε να απορροφήσουμε όσο μπορούμε εμείς την τιμή εις βάρος της επιχείρησης για να μην φορτώνεται και άλλο στον καταναλωτή.

Φτάσαμε σε ένα σημείο ένα μισόκιλο να ζητάνε να το κόψουμε στη μέση.
Μισό για να βγάλουν τη μέρα και το άλλο μισό το βάζουν στον καταψύκτη για όταν υπάρχει ανάγκη. Η βγάζουν φέτες φέτες για να έχουν όσες ημέρες περισσότερες ημέρες μπορούν”.

Για το αν πιστεύει πως αν θα υπάρχει αυξημένη κίνηση στις γιορτές σημειώνει:
Επειδή είμαστε νεαροί έχουμε λίγη δύναμη να το παλέψουμε όλα αυτά. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει ειδικά με την ενέργεια.
Υπάρχουν και πιο ηλικιωμένοι αρτοποιοί που δεν έχουν κουράγια. Είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Πιστεύω ότι τα Χριστουγεννιάτικα είδη θα έχουν κίνηση, δηλαδή μελομακάρονα, κουραμπιέδες σε μικρότερες όμως ποσότητες. Αλλά θα υπάρχει κίνηση με την οποία ευελπιστούμε να πληρώσουμε κάποια από τα δεκάδες πάγια, ειδικά το ρεύμα μας.
Να είμαστε καλά να δουλεύουμε να πληρώνουμε τα έξοδα που καθημερινά συσσωρεύονται”

TRIKALA NEWS
Author: TRIKALA NEWS

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή