Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Να καλυφθούν τα κενά στο Νοσοκομείο Τρικάλων ζητά η Μαρίνα Κοντοτόλη

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τις σοβαρές ελλείψεις γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία κι ιδιαίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν σήμερα Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα των Τρικάλων, με αποτέλεσμα αφενός την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αφετέρου την επαγγελματική εξουθένωση των υπηρετούντων των γιατρών, αλλά και του συνόλου του προσωπικού.

Επισημαίνεται το φαινόμενο της αιφνίδιας αποχώρησης των γιατρών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), οι οποίοι παραιτούνται όχι για λόγους συνταξιοδότησης, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά γιατί δεν αντέχουν άλλο τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το έτος 2022 αποχώρησαν από το ΕΣΥ 842 γιατροί, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί παραιτήθηκαν πρόωρα.

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Τρικάλων υπάρχει έλλειψη ακτινοδιαγνωστών και νεφρολόγων ιατρών, μόλις τρεις (3) είναι διαθέσιμοι σε κάθε ειδικότητα, οι οποίοι πέρα από το βεβαρυμμένο ημερήσιο πρόγραμμα και τις εφημερίες που έχουν στα Τρίκαλα, είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν και τις εφημερίες του Νοσοκομείου Καρδίτσας και Άμφισσας, αντίστοιχα. Κι αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά σε όλη τη χώρα.

Εύλογα, επομένως, ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν προτίθεται, αφενός να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ακτινοδιαγνωστών και νεφρολόγων, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία και τα προβλήματα των κατοίκων του Νομού Τρικάλων που ζητούν ιατρική περίθαλψη και δεν τη βρίσκουν, αφετέρου, πότε θα σταματήσει αυτή η αναντιστοιχία να υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα και να λείπει το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για να τα αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή