Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες

Η Κυβέρνηση, αφού εξάντλησε τις πολιτικές της αποτροπής και του αναποτελεσματικού μισανθρωπισμού στο προσφυγικό, εξαθλιώνοντας περαιτέρω τους κατατρεγμένους ανθρώπους και δηλητηριάζοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, συνεχίζει να εκτρέπει την κατάσταση στέλνοντας νέες στρατιές οργάνων καταστολής στα νησιά.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έμαθε τίποτα όσο καιρό παρίστανε τον σερίφη των συνόρων καταργώντας τo Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσποιούμενη ότι το ζήτημα αφορά την “ασφάλεια” και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σήμερα, παρά την πρόσφατη μεταστροφή της στο ζήτημα και την επανίδρυση του Υπουργείου, στέλνει ορδές αστυνομικών, χημικών και άλλων μέσων, ώστε να καταστείλει τις αναμενόμενες αντιδράσεις των ανθρώπων που εξαθλιώνονται στοιβαγμένοι σε υπεράριθμες δομές, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Παράλληλα προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι στους κατοίκους των νησιών και τους πολιτευτές της που αντιδρούν στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι πολίτες, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνούν την υποκρισία της κυβέρνησης και της ΕΕ σε ένα ζήτημα με ρίζες και βαθιά ταξικότητα: πρόκειται για τους πολέμους στους οποίους η ίδια η ΕΕ και οι μιλιταριστικοί μας “σύμμαχοι” στο ΝΑΤΟ πρωτοστατούν, ξεσπιτώνοντας χιλιάδες ανθρώπων από τις χώρες τους και απομυζώντας τον πλούτο αυτών των χωρών. Έργο που τα εν λόγω κέντρα συμφερόντων έχουν επιτελέσει με μεγάλη “επιτυχία”. Αναφορικά με την ταξικότητα αυτών των πολιτικών δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αν ο πρόσφυγας ή ό μετανάστης έχει 250.000 ευρώ μπορεί κάλλιστα να αγοράσει μια golden visa του κ. Γεωργιάδη, να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και να κινηθεί ελεύθερα εντός ΕΕ. Αν όχι, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης.

Ασφαλώς η λύση στο ζήτημα δεν είναι ούτε η καταστολή, ούτε τα χημικά και το ξύλο σε παιδιά και μανάδες, ούτε οι Μόριες ή οι πλωτοί – και μη – φράχτες της ντροπής. Η λύση ξεκινάει από την κατάπαυση εκείνων των πολιτικών που γεννούν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό των ανθρώπων. Έως τότε, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες αυτών των ανθρώπων συντηρώντας το ακροδεξιό αφήγημα της ξενοφοβίας που εξυφαίνουν καθημερινά τα ΜΜΕ, να απεγκλωβίσει άμεσα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τις δομές – κολαστήρια και να αποκαταστήσει τις συνθήκες διαβίωσής τους. Αντί για ΜΑΤ, καταστολή και ρατσισμό, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να τηρήσει στάση ευθύνης απέναντι στο προσφυγικό και να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της στο ζήτημα.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή