Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Να ενισχυθεί πάση θυσία

Σπουδαίος ο ρόλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων.
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, έχει εξελιχθεί σε πολιτιστικό «σημείο αναφοράς» της πόλης των Τρικάλων, όπου πέρα την φιλαναγνωσία που προσφέρει, με πολλές εκδηλώσεις, έχει καταφέρει να γίνει ένα σημαντικό «κύτταρο πολιτισμού» όπου εκεί μέσα, διαμορφώνονται οι χαρακτήρες παιδιών, αυριανών δημοτών.

Δεν είναι πια ένας απλός χώρος «δανεισμού βιβλίων», αλλά έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό χώρο μελέτης με σπουδαίο αρχείο τοπικών εφημερίδων και με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και η ανταπόκριση του κοινού αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία με συνεχή αύξηση του αριθμού Μελών.

Ενδεικτικά για το 2017, ο απολογισμός δείχνει ότι «άγγιξαν» τις 20.000 (19.951) τα Μέλη που προέβησαν σε δανεισμό βιβλίων, υπήρξαν 12.561 επισκέψεις στο αναγνωστήριο, 1.167 οργανωμένες επισκέψεις σχολείων, οι συμμετέχοντες σε δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ανήλθαν σε 3.285, ενώ 6.342 χρησιμοποίησαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της και υπήρξε δανεισμός 39.595 βιβλίων σε ένα σύνολο 43.307 χρηστών.

Από αγορά υπήρξαν 159 νέοι τίτλοι βιβλίων και 1.443 από δωρεές, ανεβάζοντας σε 49.075 τον συνολικό αριθμό των βιβλίων που διατίθενται από την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Με τα 705 νέα Μέλη της περασμένης χρονιάς, το σύνολο των Μελών ανέρχεται σε 21.413, ενδεικτικό της αποδοχής και της προσφοράς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτός ο σπουδαίος ρόλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, απαιτείται να ενισχυθεί -για ευνόητους λόγους- πάση θυσία.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή