Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα απεργία την Τετάρτη στα Τρίκαλα

Συνάδελφοι,Συναδέλφισσες στις 24 Σεπτέμβρη δώσαμε την πρώτη μάχη μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα συνδικάτα, να περιορίσει τις συλλογικές ελευθερίες, να φακελώσει τους εργαζόμενους, να καταργήσει τις Σ.Σ.Ε.

Τα σωματεία μας στα Τρίκαλα , οι Ομοσπονδίες μας πανελλαδικά μαζί με άλλες ομοσπονδίες και σωματεία εδώ στα Τρίκαλα και σ’ όλη την Ελλάδα σήκωσαν το βάρος της ευθύνηςνα οργανωθεί άμεσα ο αγώνας ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης που στοχεύει τους μισθούς και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.

Στην μάχη αυτή απέναντι μας,  είχαμε τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ αλλά και στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που διαχρονικά βάζουν πλάτη στους σχεδιασμούς όλων των κυβερνήσεων για ελεγχόμενα και χειραγωγημένα  συνδικάτα από την εργοδοσία.

Παρά και την υπονομευτική δουλειά που έκανε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων , βγάζοντας ανακοίνωση μόλις την παραμονή της  Απεργίας . Παρά την ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ που έκαναν ακόμη και μέλη αυτής της πλειοψηφίας  η απεργία έγινε, με την αποφασιστική συμβολή των ταξικών δυνάμεων και σωματείων.

Το εργατικό κίνημα στα Τρίκαλα , αλλά και σε όλη τη  χώρα μας έχει λαμπρές σελίδες ένδοξων αγώνων, στην πορεία του αντιμετώπισε διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις όμως δεν το έβαλε κάτω, δεν πρόδωσε καμία στιγμή τα ιδανικά του αγώνα, στην προσπάθεια  για να δούμε καλύτερες μέρες.

Σήμερα που η μεγαλοεργοδοσία βλέπει τις δυσκολίες που έχει η «ανάπτυξη» που προσδοκά, ζητά να παρθούν προληπτικά μέτρα που θα δυσκολέψουν και θα φιμώσουν τα ταξικά συνδικάτα. Γι’ αυτό την εργοδοσία ,  το πολιτικό -συνδικαλιστικό της προσωπικό και τα τσιράκια της τους έχει  πιάσει μια Αντί-ΠΑΜΕ υστερία .Θέλουν να σταματήσουμε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, να αποδεχτούμε το «μονόδρομο» που λέει κέρδη σ’ αυτούς και τα ψίχουλα που περισσεύουν σ’ εμάς , να συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή.

Γι’ αυτό με τον «αναπτυξιακό νόμο» θέλουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από μεροκάματα και μισθούς, να περιορίσουν  τη συνδικαλιστική δράση, να αποδυναμώσουν και να αφοπλίσουν τα συνδικάτα, να παραδώσουν αιχμάλωτους και ανοργάνωτους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων και της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων, οι μορφές πάλης που επιλέγουν, αν θα απεργούν ή όχι, είναι αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης των εργαζομένων. Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας.

 ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ ,ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ!

Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της Απεργίας με συνελεύσεις και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, καθώς  και  της Απεργιακής Συγκέντρωσης στα Τρίκαλα , στις 10:30πμ, στην Κεντρική Πλατεία.

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε την εργοδοτική-κυβερνητική  πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που παίρνει για τα προσχήματα απόφαση Απεργίας και  πρακτικά λειτουργεί απεργοσπαστικά , αφού ακόμη και μέλη του ΔΣ που ανήκουν στην πλειοψηφία  δεν απεργούν!!! Κρατάμε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια μας. Έχουμε τη δύναμη!

Απαιτούμε: Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο-“σκούπα” που τσακίζει μισθούς και συμβάσεις και βάζει στο γύψο σωματεία και απεργία!.

 Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα! 

Συνδικάτο Γάλακτος –Τρόφιμων  -Ποτών  ,

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων,

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή