Νέα Αριστερά Τρικάλων: Η ΝΔ φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90%

21 Jun 2024 Τρικαλα

Η Ελλάδα στη μειοψηφία των χωρών με τους χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης των υπερκερδών, όπως αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

«Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτεται από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς είναι ότι η ΝΔ φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι και το ανώτατο ποσοστό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τονίζει η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι πολίτες που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια έδειξαν στις κάλπες ότι η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν ρίχνουν τις τιμές. Αναγνώρισαν ότι αυτή η κρίση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση σήμερα ανακοινώνει θριαμβολογώντας την επιβολή προσωρινής φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων του 2023. Αυτά που με σοφιστείες και γενικολογίες επιχείρησε να προστατεύσει ο κύριος Θεοχάρης που πλήρωσε το μάρμαρο. Ο νέος υπουργός κύριος Χατζηδάκης έρχεται να ανακοινώσει την προσωρινή φορολόγηση των υπερκερδών που λίγους μήνες πριν “δεν υπήρχαν”.

Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτεται από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς είναι ότι η ΝΔ φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι και το ανώτατο ποσοστό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι η Ελλάδα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στη μειοψηφία των χωρών που εφάρμοσαν τους χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης.

Την ώρα που οι ανισότητες οξύνονται και η ακρίβεια καλπάζει, ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο παρουσιάζουν ως θρίαμβο τα 300 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι οι έμμεσοι φόροι συνεχίζουν την περιστολή των χαμηλών εισοδημάτων, την ώρα που οι συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά αγαθά μένουν στα ύψη.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση για άλλη μια φορά κοροϊδεύει την κοινωνία και προστατεύει τα υπερκέρδη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να πιστεύει ότι η αφαίμαξη είναι η θεραπεία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενώ το μόνο που επιτυγχάνει είναι μια προσωρινή δημοσιονομική ευρωστία, το κόστος της οποίας νιώθει στο πετσί της η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Δεν βρέθηκαν άρθρα.