Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα Αριστερά Τρικάλων: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο Χρυσοχοΐδης δεν θα ήταν σήμερα υπουργός»

Βολές κατά της κυβέρνησης και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη γυναικοκτονία εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά

Για εγκληματικές παραλείψεις που καθιστούν άμεσα υπόλογους την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο η Νέα Αριστερά, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο της κλήσης της 28χρονης Κυριακής στην Άμεση Δράση λίγο πριν δολοφονηθεί από τον γυναικοκτόνο.

Ο τηλεφωνητής της ΕΛ.ΑΣ. όταν πήρε η 28χρονη Κυριακή για να ζητήσει περιπολικό να τη συνοδέψει έλαβε την απάντηση «Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου»! Ήταν εκείνη τη στιγμή που η άτυχη κοπέλα βγήκε από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση για να ζητήσει περιπολικό να την συνοδεύσει στο σπίτι της. Λίγο αργότερα δέχτηκε την επίθεση του 39χρονου πρώην συντρόφου της πέφτοντας νεκρή με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να τα ακούει αυτά ζωντανά.

Η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε επεσήμανε πως το ηχητικό ντοκουμέντο είναι ενδεικτικό της αδράνειας, της ελλιπούς εκπαίδευσης  και της αδιαφορίας της ΕΛΑΣ απέναντι σε μια γυναίκα που καταγγέλλει ότι απειλείται και τελικά δολοφονείται και «επιτέθηκε» στη κυβέρνηση τονίζοντας πως: «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση θα ζητούσε συγγνώμη» ενώ επισημαίνει καταλήγοντας: «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα δεν θα ήταν υπουργός.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

Το ηχητικό ντοκουμέντο της κλήσης της 28χρονης Κυριακής στην Άμεση Δράση λίγο πριν δολοφονηθεί από τον γυναικοκτόνο μπροστά στα μάτια του αστυνομικού είναι ανατριχιαστικό. Είναι όμως ενδεικτικό της αδράνειας, της ελλιπούς εκπαίδευσης  και της αδιαφορίας της ΕΛΑΣ απέναντι σε μια γυναίκα που καταγγέλλει ότι απειλείται και τελικά δολοφονείται.

Οι καθημερινές πια αποκαλύψεις για τις ελλείψεις και τις εγκληματικές παραλείψεις καθιστούν άμεσα υπόλογους την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση θα ζητούσε συγγνώμη και δεν θα επικαλούταν μέτρα ασπιρίνες όπως το Panic Button. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα δεν θα ήταν υπουργός.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή