Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα δεδομένα για την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων

Το θέμα των αρχαιολογικών καταλοίπων συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Θεσσαλίας – Τι αναφέρει για την απόφαση ο δήμαρχος Τρικκαίων

Νέα δεδομένα εισάγει το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Θεσσαλίας όσον αφορά τη διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας των Τρικάλων. Το συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου, με θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων την «Έγκριση ή μη μελέτης για διατήρηση, ανάδειξη και κατάχωση των αρχαιολογικών καταλοίπων στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα Δ. Τρικκαίων».

Η απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, φέρεται να προβλέπει τη διατήρηση και την ανάδειξη των καταλοίπων των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης της πλατείας, χωρίς να σκεπαστεί κανένα σημείο που να αφορά το τοιχίο και να οριοθετηθεί με κάγκελο ώστε να είναι ορατό από τους διερχόμενους και επισκέπτες.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr σχετικά με το θέμα, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, φάνηκε αρκετά δυσαρεστημένος μιας και με αυτό τον τρόπο «θυσιάζεται» ένα μεγάλο μέρος της πλατείας. Όπως είπε θα ακολουθήσει διαδικασίες ενστάσεων ενώ παράλληλα θα συνεχίσουν οι εργασίες στο υπόλοιπο κομμάτι της υπό ανάπλασης πλατείας.

Το σίγουρο είναι ότι το ζήτημα θα συνεχίσει να μας απασχολεί αρκετό καιρό ακόμη…

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή