Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα Δυναμική κινητοποίηση υγειονομικών στο ΓΝΤρικάλων

  •  Δεν συμφιλιωνόμαστε με τη βαρβαρότητα
  • Καμιά απόλυση στα γονατισμένα νοσοκομεία
  • Ενίσχυση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας

 Νέα Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ,που δείχνει ότι δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα.

. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την  Υγεία ( με ταυτόχρονη πανελλαδική στάση εργασίας)  που είχε ανακοινώσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών(ΟΕΝΓΕ) & η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βάιος Τάσιος ,πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ) τονίζοντας πως :

«Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα! Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση. Η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζουν.  Γιατί:

Την ώρα που η κυβέρνηση σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, έχουμε γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Καθημερινά στα νοσοκομεία αντικρίζουμε τους ασθενείς μας να στοιβάζονται σε φορεία και ράντζα μετά από κάθε εφημερία, να ξεψυχούν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, να γίνονται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Χιλιάδες ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας παραμένουν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα Υγείας εξαιτίας της μετατροπής του σε σύστημα μιας νόσου.

Χάσαμε ασθενείς μας που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν είχαμε εισακουστεί. Γιατί δεν θεωρούμε ότι είναι φυσικό “να πεθαίνεις από κορονοϊό επειδή είσαι μεγάλος σε ηλικία, παχύσαρκος ή έχεις άλλα νοσήματα”, όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Γιατί ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και είμαστε λιγότεροι από ό,τι πριν από 2 χρόνια (που και τότε ήμασταν λίγοι), η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς. Γιατί βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση και τη μετατροπή μας σε περιπλανώμενο θίασο για να μπαλώνουμε τρύπες.

  Γιατί η κυβέρνηση μας αναγκάζει, γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, από ουρολόγους μέχρι γυναικολόγους και από ορθοπαιδικούς μέχρι ψυχίατρους, να περιθάλπουμε ασθενείς με Covid-19.

Γιατί η κυβέρνηση λιβανίζει τους κλινικάρχες που άδραξαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που σέρνει στα δικαστήρια τους συναδέλφους μας από το Παίδων Πεντέλης γιατί αγωνίζονται για να μην κλείσει.

Γιατί καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας, αναγκάζουν τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Γιατί έχουν απορριφτεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το αιτήμά μας για ένταξη στα ΒΑΕ και έχουν αποκλείσει χιλιάδες συναδέλφων από τη χορήγηση ακόμη και του ανθυγιεινού επιδόματος.

Γιατί αντί να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών επί κυβέρνησης ΝΔ και το Νοσοκομείο Θώρακος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το “νέο ΕΣΥ” σχεδιάζουν να κλείσουν και άλλα με στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε στους συγκεντρωμένους η Εύα Πατρίκαλου , αντιπρόσωπος στην ΟΕΝΓΕ,όπου  τόνισε :

«ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ γιατί, εν μέσω επιδημίας, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία, της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων KAI του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208 εκατ.

Γιατί είναι προκλητικοί οι  πανηγυρισμοί κυβέρνησης, Ε.Ε και επιχειρηματικών ομίλων για δήθεν επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και ανάπτυξη , την ώρα  που είναι διάχυτη η απελπισία και αγανάκτηση που νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα αδιέξοδα που συναντά με την πανδημία , τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

Κλείνοντας την κινητοποίηση η Βάσω Μπακάση, νοσηλεύτρια ,αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε πως

«Αγανακτούμε γιατί και το ΓΝΤρικάλων έχει γονατίσει ,αφού οι ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό στο Γ.Ν.Τ. είναι πάνω 130 θέσεις προσωπικού, περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος ολόκληρου του προσωπικού), 50 περίπου συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας και περισσότεροι από 130 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση!!

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία στις 16  Φλεβάρη, διεκδικώντας:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
  • Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους. Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι εργατοϋπαλληλικών σωματείων και συλλόγων  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των συνταξιούχων ΙΚΑ κα.

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων

Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας νομού Τρικάλων          

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή