Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα εποχή για τα Σφαγεία Λάρισας μετά την εξαγορά από την «Υιοί Γ.Γαλίκα»

Μία από τις σημαντικότερες δομές της ελληνικής παραγωγής κρέατος, τα Σφαγεία Λάρισας Α.Ε. εισέρχονται σε νέα εποχή μετά την εξαγορά του 100% των μετοχών από την εταιρεία «Υιοί Γ.Γαλίκα».

Το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας δραστηριοποιείται με επαγγελματισμό και αξιοπιστία από το 1998, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη παραγωγών και διακινητών κρέατος από όλη την Ελλάδα. Στο σφαγείο λειτουργούν 3 γραμμές παραγωγής (χοιρινά, βοοειδή και αιγοπρόβατα) με ετήσιο δυναμικό τους 10.000 τόνους. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης στάβλους, ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης, τούνελ βαθιάς κατάψυξης και κατάψυξη.

Με βασικό μέλημα την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή, όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται υπό συνθήκες ορθής υγιεινής πρακτικής, ενώ ακολουθείται διαδικασία ιχνηλασιμότητας και εφαρμόζονται συστήματα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ISO και HACCP.

Παράλληλα, το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας με σεβασμό στο περιβάλλον έχει επενδύσει σε μονάδα αδρανοποίησης (rendering) των υποπροϊόντων σφαγής και βιολογικούς καθαρισμούς.

Από την πλευρά τους οι αδελφοί Γαλίκα – τρίτη γενιά στο εμπόριο κρέατος – με έδρα τη Βέροια Ημαθίας, έχουν δυναμική παρουσία στην αγορά με στεγασμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, συντήρησης και τυποποίησης κρέατος συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. καθώς και ιδιόκτητο στόλο οχημάτων που εξυπηρετεί καθημερινά ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Με την εξαγορά και τις συνέργειες που αναπτύσσονται, η «Υιοί Γ.Γαλίκα» προχωρά ακόμα ένα βήμα προς την καθετοποίηση της παραγωγής, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια αγορά κρέατος.

Επιπλέον, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες παραγωγούς, καθώς η μακρά κτηνοτροφική παράδοση της Θεσσαλίας σε αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοίρους, σε συνδυασμό με τη στρατηγική θέση των εγκαταστάσεων του Σφαγείου Λάρισας στον ελληνικό χάρτη θα δημιουργήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες της εταιρείας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή