Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας – λαμβάνονται μέτρα προστασίας

Νέα μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορωνοιός στην περιοχή μας λαμβάνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Με απόφαση του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αριστ. Σπάνια επέρχονται μια σειρά μεταβολών και τροποποιήσεων στα ωράρια λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, με στόχο την προστασία του κοινού και των εργαζομένων στο Δήμο. Ειδικότερα στην είσοδο του κτιρίου του Δημαρχείου τοποθετείται υπάλληλος ο οποίος θα ενημερώνει το κοινό να μην προσέρχεται  εκτός απο επείγουσες περιπτώσεις. Επίσης θα προτρέπει για τηλεφωνική και διαδικτυακή επικοινωνία – εξυπηρέτηση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Εκτός από τις οργανωμένες και συνολικές απολυμάνσεις που θα γίνουν στα δημοτικά κτίρια και στους άλλους χώρους ευθύνης του Δήμου, σε καθημερινή και επαναλαμβανόμενη βάση θα γίνονται τοπικές παρεμβάσεις (πόμολα, μπουτόν, ασανσέρ και γενικά σημεία που αγγίζουν πολλά άτομα).

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των Δημοτικών υπηρεσιών επέρχονται αλλαγές στο ωράριο  το οποίο περιορίζεται:

Ειδικότερα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα λειτουργούν για το κοινό με το παρακάτω ωράριο :

9:00 -13:30 Δευτέρα  – Παρασκευή

Επίσης τοποθετούνται προστατευτικά διαφανή χωρίσματα σε ταμεία  εξυπηρέτησης  του πολίτη. Ακόμη γίνεται έκκληση οι πολίτες να προτάσσουν την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και όχι την εξυπηρέτηση της άμεσης επαφής.

Το ταμείου του Δήμου θα λειτουργεί 08:00- 12:00

Επειδή δόθηκε παράταση μέχρι 30 Ιουνίου σταματά μέχρι 31 3 2020 η δια ζώσης διαδικασία δήλωσης πραγματικών τετραγωνικών που γινόταν από υπαλλήλους στο Δημαρχείο. Αυτή μπορεί να συνεχίσει να γίνεται κανονικά μέσω διαδικτύου στη σχετική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Το  Κέντρα Κοινότητας  και άλλες υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν  για το κοινό με το παρακάτω ωράριο:

Κέντρο Κοινότητας – Κοινωνικό φαρμακείο: 10:00 – 13:00

Κέντρο Κοινότητας Ρομά:  10:00-12:00

Κοινωνικό Παντοπωλείο:  10:00-13:00

Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο: 9:00 – 13:00

Τεχνική Υπηρεσία – Πολεοδομία: 9:00 – 13:00

Πρόνοια: 9:00 – 13:00

ΔΕΥΑΚ: 9:00 – 13:00

Επίσης η κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου θα παραμείνει κλειστή.

Τέλος λαμβάνεται μέριμνα για την χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού και για την ενημέρωση εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα όπως: Συχνός αερισμός των χώρων, αύξηση προσωπικού εσωτερικής καθαριότητας, καθαρισμός επιφανειών, αντισηπτικά κλπ.

Έκκληση της Δημοτικής αρχής για τήρηση των μέτρων ασφαλείας

Η Δημοτική αρχή επισημαίνει ότι με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και της Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει ακόμη και σε ανοικτούς χώρους να αποφεύγεται η μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού. Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο σε ανοικτούς χώρους όπως παιδικές χαρές (ειδικά κεντρικές) , χώρους μαζικής άθλησης (αθλητικό πάρκο, Παλέρμο) κλπ να υπάρχει συνωστισμός, καλούνται οι δημότες να αποφεύγουν τη χρήση αυτών των χώρων. Πέραν των προαναφερομένων υπάρχουν πολλοί ανοικτοί χώροι στο Δήμο και θα ήταν χρήσιμο οι δημότες να τους χρησιμοποιούν,  ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή αντιδρά με υπευθυνότητα απέναντι στην υγειονομική κρίση που έχει ενσκήψει και μετέχει ενεργά στην συνολική προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή