Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα πρωτοβουλία Κόκκαλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ατόμων με προβλήματα ακοής

Με τη φράση «η αντιμετώπιση των ανισοτήτων είναι δείγμα πολιτισμού και δημοκρατίας» ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής.

Στο πλαίσιο της τακτικής επαφής που εγκαινίασε από πέρυσι με τα άτομα αυτά, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και επιμορφωτικού Συλλόγου κωφών και βαρήκοων Λάρισας κ. Θανάση Ρέτζιο, με τον οποίο συζήτησε το σύνολο το προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης προανήγγειλε πρωτοβουλία τόσο για την εξεύρεση χώρου για το σύλλογο αθλητών ατόμων με προβλήματα ακοής στη Λάρισα, αλλά και την ύπαρξη διερμηνέα σε περισσότερες δράσεις του, ώστε να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία όλοι.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η συνεργασία μας με το Σύλλογο Κωφών Λάρισας συνεχίζεται μέσω της διερμηνείας. Πριν από έναν περίπου χρόνο είχα πει ότι θα ανοίξω και θα διατηρήσω ανοιχτό ένα δίαυλο επικοινωνίας – μέσω της διερμηνείας – με τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής προκειμένου να έχουν λόγο γι’ αυτά που τους απασχολούν.

Με τον αγαπητό πρόεδρο συνομιλήσαμε, μου έθεσε τα προβλήματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ακοή τους, για την πρόσβαση που μπορούν να έχουν στην ενημέρωση. Είναι ένα ζήτημα που δεν τιμά εμάς τους πολιτικούς. Μου είπε το εξής απλού: Δεν μας ακούν. Δεν ακούν τα προγράμματα, τις θέσεις των κομμάτων και των βουλευτών. Γι’ αυτό και αυτή η συνεργασία θα ενδυναμωθεί και μέσα από τα βίντεο των δράσεών μου θα υπάρχει διερμηνεία για τα άτομα με προβλήματα ακοής.

Επίσης ο αγαπητός πρόεδρος έθεσε θέμα για την εξεύρεση χώρου για το σύλλογο αθλητών με προβλήματα ακοής, κάτι το οποίο θα μεταφέρω και στο δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, καθώς και για την αναγκαιότητα εξοπλισμού αυτού του χώρου.

Ζητώ απ’ όλες τις αρχές του τόπου να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, γιατί κανείς δεν πρέπει να έχει δυσκολία στην πρόσβαση. Πολλώ δε μάλλον τα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ακοή τους. Είναι δείγμα πολιτισμού και δημοκρατίας η καταπολέμηση των ανισοτήτων».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή