Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα τάφρο για την αντιπλημμυρική προστασία του Αρτεσιανού κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα τάφρο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ύψος του Αρτεσιανού στην ε.ο. Καρδίτσας – Τρικάλων ενώ παράλληλα καθαρίζει υφιστάμενες τάφρους σε μήκος 600 μ. στην ίδια οδό. Το έργο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες παρεμβαίνουμε  όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες,  υποδομές και το περιβάλλον. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο ενισχύει την οδική ασφάλεια στην ε.ο. Καρδίτσας Τρικάλων και προστατεύει τους οικισμούς της περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Την αποκατάσταση- καθαρισμό από φερτά υλικά και την επένδυση της υφισταμένης αποστραγγιστικής τάφρου που βρίσκεται δυτικά της Ε. Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων μήκους 600μ. περίπου για την ταχύτερη απαγωγή των υδάτων και την αποφυγή κατάκλισης της οδού.
  • Διάνοιξη νέας τάφρου ανατολικά της Ε. Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων για την απαγωγή των εγκλωβισμένων υδάτων μεταξύ της Ε.Ο. και του οικισμού του Αρτεσιανού. Το μήκος της τάφρου είναι περίπου 500μ.
  • Αποκατάσταση ερεισμάτων της Ε.Ο. Καρδίτσας Τρικάλων μήκους 350μ.
  • Αποκατάσταση ΣΑΟ μήκους 350μ.
  • Ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών στρώσεων στα σημεία που εμφανίστηκαν φθορές.
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή