Νέα τάφρο για την αντιπλημμυρική προστασία του Αρτεσιανού

Με νέο έργο προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκευάζει τάφρο στο ύψος του Αρτεσιανού στην ε.ο. Καρδίτσας – Τρικάλων ενώ παράλληλα καθαρίζει υφιστάμενες τάφρους σε μήκος 600 μ. στην ίδια οδό. «Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας κατασκευάζουμε με χρηματοδοτούμε έργα υποδομών που συμβάλλουν στην  πρόληψη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο ενισχύει την οδική ασφάλεια στην ε.ο. Καρδίτσας Τρικάλων και προστατεύει τους οικισμούς της περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Την αποκατάσταση- καθαρισμό από φερτά υλικά και την επένδυση της υφισταμένης αποστραγγιστικής τάφρου που βρίσκεται δυτικά της Ε. Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων μήκους 600μ. περίπου για την ταχύτερη απαγωγή των υδάτων και την αποφυγή κατάκλισης της οδού.
  • Διάνοιξη νέας τάφρου ανατολικά της Ε. Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων για την απαγωγή των εγκλωβισμένων υδάτων μεταξύ της Ε.Ο. και του οικισμού του Αρτεσιανού. Το μήκος της τάφρου είναι περίπου 500μ.
  • Αποκατάσταση ερεισμάτων της Ε.Ο. Καρδίτσας Τρικάλων μήκους 350μ.
  • Αποκατάσταση ΣΑΟ μήκους 350μ.
  • Ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών στρώσεων στα σημεία που εμφανίστηκαν φθορές.


©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή