Νέα …κωλοτούμπα για τον χρόνο των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ζήτησαν Ν.Δ. και «Δημοκρατική Συμπαράταξη» που δήλωνε «δεν θα ταυτιστούν χρονικά οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις Ευρωεκλογές»…

Δεκτή θα γίνει η τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ανακοίνωσε και επίσημα από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Την παραίτηση του Υπουργού ζήτησαν, με αφορμή την τροπολογία για την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, οι εισηγητές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την έναρξη συζήτησης του «Κλεισθένη Ι» στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η νέα τροπολογία με την οποία καθορίζεται ότι ο α΄ και όχι ο β γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ταυτιστεί χρονικά με τις Ευρωεκλογές (προφανώς και με τις εθνικές) κατέθεσαν οι 16 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ο α΄και όχι όχι ο β γύρος, όπως προέβλεπε η αρχική τροπολογία, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να διεξαχθεί στις 26 Μαΐου 2019 και ο β΄γύρος να διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου 2019.

Η τροπολογία φέρεται να κατατέθηκε σε συνεννόηση με το «Μέγαρο Μαξίμου» μετά από έντονο παρασκήνιο και όλα δείχνουν ότι για την συγκεκριμένη ημερομηνία προγραμματίζονται και οι εθνικές με στόχο να στηθούν στην ουσία …5 κάλπες. Εθνικών, ευρωεκλογών, δημοτικών, περιφερειακών και εκλογών για τις τοπικές κοινότητες.

Επίσης, κυκλοφορεί σενάριο ότι πιθανόν να υπάρξει αλλαγή στην ημερομηνία που προτείνουν οι Βουλευτές και τελικώς, να διεξαχθεί ο α΄ και όχι ο β ΄γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 25 Μαΐου 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, με τον β, γύρο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να μετακινείται στις 2 Ιουνίου, καθώς … βολεύει το κυβερνών κόμμα που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις καθώς, οι πολλές κάλπες είναι προφανές ότι μπερδεύουν τους ψηφοφόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, έχοντας ελάχιστες δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να «παίξει» το παιχνίδι των συμμαχιών με υποψήφιους προκειμένου, να μειώσει και τις διαρροές σε επίπεδο εθνικών εκλογών.

Επίσης, οι  αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, με την απλή αναλογική θα χρειάζονται συνεργασίες με παρατάξεις από άλλους πολιτικούς χώρους για να εκλεγούν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες στον β΄ γύρο αλλά και στη συνέχεια να ασκήσουν διοίκηση, δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τις Εθνικές εκλογές. Πόσο μάλλον να στηρίξουν τα κόμματα από τα οποία προέρχονται, «μπλοκάροντας» με αυτό τον τρόπο τυχόν συνεργασίες με υποψηφίους άλλων κομμάτων στο β΄ γύροΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή