Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα έργα της ΔΕΥΑΤ ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού

Και δηλώσεις του προέδρου της για τους στόχους της δημοτικής επιχείρησης

Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού επέλεξε η ΔΕΥΑΤ να ανακοινώσει άλλο ένα έργο, διπλής ωφέλειας. Δεν αφορά άμεσα την ύδρευση, αλλά τις άλλες, επίσης ουσιαστικές δραστηριότητες: όμβρια και ακάθαρτα ύδατα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Τάκης Παζαΐτης υπέγραψε με εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΡΓΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΕ, σύμβαση για το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Φ800 ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ Φ200 ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΑ»

Το διπλό αυτό έργο αφορά σε:

α) Βελτίωση της κατάστασης ως προς τη συλλογή ομβρίων υδάτων στην περιοχή της οδού Μακεδονίας (προς τον Ιερό Ναό). Αυτό θα επιτευχθεί με αντικατάσταση του τσιμεντένιου συλλεκτήρα ομβρίων της οδού Μακεδονίας, καθώς χώματα και ρίζες δένδρων εμποδίζουν την απορροή των ομβρίων υδάτων.

β) Διευκόλυνση της μεταφοράς ακαθάρτων υδάτων στην περιοχή «Κλωτσοτήρα», μέσω κατασκευής ενός νέου αγωγού για τον σκοπό αυτό.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 110.000€ και με έκπτωση 15% το διπλό αυτό έργο θα είναι έτοιμο σε 3 μήνες.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Παζαΐτης αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η ΔΕΥΑΤ στα έργα για ύδρευση, αποχέτευση, όμβρια ύδατα. Επεσήμανε ότι πρόκειται για έργα καθαρά περιβαλλοντικά, ότι επιλύονται ή επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα σε οικισμούς των Τρικάλων (π.χ. Ριζαριό, Πυργετός κ.α.) και στα χωριά (Γενέσι, Ζηλευτή, Πρίνος, Αγρελιά κ.α.), ότι ισχυροποιείται το σύστημα πιστοποίησης και ελέγχου, και ότι ενισχύεται η κοινωνική πολιτική με τις μειώσεις σε τιμολόγια ατόμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Και τόνισε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού για το «ιερό» νερό, που σημαίνει πρώτα και κύρια «ζωή», είναι ευθύνη όλων. Με κοινές, συντονισμένες προσπάθειες, μπορούμε να βελτιώσουμε, ο καθένας από την πλευρά του, την ποιότητα της ζωής μας. Ως ΔΕΥΑΤ, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη δημοτική μας επιχείρηση, που έχει ως μοναδικό της μέλημα, την ποιότητα ζωής»

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή