Νέα προσφυγή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της Υπουργικής Απόφασης 1942/6.6.2017 για τον νέο προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών από 1.1.2017.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.3 της προσβαλλόμενης Υπουργικής Απόφασης, ειδικά για το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 85% της βάσης προσδιορισμού των εισφορών.
Ο Π.Ι.Σ. ζήτησε να ακυρωθεί η Υπουργική Απόφαση, καθόσον δεν είναι δυνατόν να θεωρείται  καθαρό εισόδημα για ασφαλιστικές εισφορές, οι ασφαλιστικές εισφορές που έχει καταβάλλει ο ασφαλισμένος το προηγούμενο έτος και δεν αποτελούν πλέον εισόδημα.
Η επίκληση στο Συμβούλιο της Επικρατείας γίνεται για παραβίαση Συνταγματικών αρχών, καθώς και αρχών της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, την Αρχή της αναλογικότητας, την προστασία ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στη κοινωνική και οικονομική ζωή, τη παραβίαση της αρχής της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης- αλληλεγγύης, την αντίθεση στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Προστασία Περιουσίας των Πολιτών), την παραβίαση της απαιτούμενης εύλογης σχέσης ανταποδοτικότητας σε σχέση με τις παροχές, χωρίς να υπάρχει αναλογιστική μελέτη.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι η μη αφαίρεση από το εισόδημα, των ασφαλιστικών εισφορών που κατεβλήθη το προηγούμενο έτος, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ υψηλές, δημιουργούν προβλήματα στη πάρα πέρα λειτουργία των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, με αποτέλεσμα την ασφυξία στη λειτουργία πολλών ιατρείων και εργαστηρίων.
Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα υπολογίσει τις επιπτώσεις στους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και στην οικονομία γενικότερα, με βάση τις προσβαλλόμενες από την Υπουργική απόφαση αρχές και αξίες, οι οποίες καταστρατηγούν ανθρώπινα δικαιώματα και οικονομική επιβίωση.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή