Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα πρωτιά της Volvo

Τα μοντέλα της προειδοποιούν το ένα το άλλο για ολισθηρούς δρόμους και άλλους οδικούς κινδύνους
 
H Volvo λανσάρει σε όλη την γκάμα της την επαναστατική της τεχνολογία διασύνδεσης για την ασφάλεια, που αποτελεί πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, ως ένα επιπλέον βήμα του οράματός της για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η τεχνολογία Connected Safety επιτρέπει στα μοντέλα της Volvo να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο το ένα με το άλλο, μέσω ενός δικτύου cloud, ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για ολισθηρά οδοστρώματα και άλλους κινδύνους που βρίσκονται στο δρόμο τους.
 
Τα Hazard Light Alert και Slippery Road Alert λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά στη Σουηδία και τη Νορβηγία το 2016, στα μοντέλα της Σειράς 90 της Volvo. Από την επόμενη εβδομάδα, θα αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό σε όλα τα Volvo Μodel Υear 2020 στην Ευρώπη, ενώ μπορούν να εγκατασταθούν και σε όλα τα μοντέλα που βασίζονται στις πλατφόρμες SPA και CMA της Volvo, από το 2015 και μετά (MY2016). 
 
"Ο διαμοιρασμός δεδομένων ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των αυτοκινήτων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων", δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλής του Volvo Cars Safety Centre. "Οι ιδιοκτήτες Volvo συνεισφέρουν απευθείας στο να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι για άλλους οδηγούς που θα ενεργοποιούν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, ενώ επωφελούνται επίσης από την έγκαιρη προειδοποίηση για πιθανές επικίνδυνες συνθήκες που θα συναντήσουν μπροστά τους".
 
Η έρευνα της Volvo για την ασφάλεια δείχνει ότι η ρύθμιση της ταχύτητας ανάλογα με τις πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο ατυχημάτων. Ως Ηγέτης στην ασφάλεια, η Volvo προχωρά στο λανσάρισμα αυτών των λειτουργιών σε όλη την Ευρώπη και προσκαλεί εκ νέου και τους άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να συμμετάσχουν, μοιράζοντας ανώνυμα δεδομένα που συνδέονται με την οδική ασφάλεια. Με αυτή την κίνηση, η σουηδική εταιρεία λαμβάνει ακόμη μια πρωτοβουλία για να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι, όχι μόνο για όσους οδηγούν Volvo, αλλά για όλους τους οδηγούς. 
 
"Όσο περισσότερα οχήματα μοιράζονται δεδομένα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, τόσο ασφαλέστεροι γίνονται οι δρόμοι μας. Προσβλέπουμε στη σύναψη περισσότερων συμπράξεων με συνεργάτες που συμμερίζονται τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια", δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm).
 
Από τον περασμένο χρόνο, η Volvo Cars και η Volvo Trucks μοιράζονται δεδομένα στη Σουηδία και τη Νορβηγία, ώστε να προειδοποιούν τους οδηγούς για τους κινδύνους που βρίσκονται κοντά τους. Μόλις ένα μοντέλο της Volvo, εξοπλισμένο με το σχετικό σύστημα, ενεργοποιήσει τα αλάρμ του, το Hazard Light Alert στέλνει ένα σήμα σε όλα τα Volvo που βρίσκονται κοντά και είναι συνδεδεμένα στην υπηρεσία cloud, προειδοποιώντας τους οδηγούς για να αποφύγουν πιθανό ατύχημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε τυφλές στροφές και σε σημεία του δρόμου με υψομετρική διαφορά, όπου δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα.
 
Παράλληλα, το Slippery Road Alert ενισχύει την πληροφόρηση του οδηγού τόσο για την τρέχουσα κατάσταση του δρόμου όσο και για εκείνη που πρόκειται να συναντήσει στην πορεία του, συλλέγοντας ανωνύμως πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου από προπορευόμενα αυτοκίνητα και προειδοποιώντας έγκαιρα τους οδηγούς που προσεγγίζουν ένα ολισθηρό τμήμα του δρόμου.
 
Τον περασμένο μήνα, η Volvo έκανε μία σειρά ανακοινώσεων με στόχο την υποστήριξη της συμπεριφοράς των οδηγών και την ασφαλέστερη οδήγηση. Από το 2020, όλα τα Volvo θα έχουν περιορισμό ταχύτητας στα 180 km/h. Ξεκινώντας από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η εταιρεία θα εξοπλίσει τα μοντέλα της με εσωτερικές κάμερες και άλλους αισθητήρες που θα εποπτεύουν τον τρόπο οδήγησης και θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να παρεμβαίνει εφόσον ένας οδηγός βρίσκεται αναμφίβολα υπό την επίδραση ουσιών ή έχει αποσπαστεί η προσοχή του και κινδυνεύει να εμπλακεί σε ατύχημα με σοβαρές συνέπειες.
 
Τέλος, μέσω του EVA Initiative, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά καθιστά τη γνώση της για την ασφάλεια εύκολα προσβάσιμη σε μία κεντρική ψηφιακή βιβλιοθήκη και καλεί τις άλλες εταιρείες αυτοκινήτων να τη χρησιμοποιήσουν, ώστε οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι για όλους.
 
Στέφανος Σιμωτάς
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή