Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα συγκέντρωση και πορεία στα Τρίκαλα

Για την καταδίκη  της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και της άγριας καταστολής της κυβέρνησης  σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις

Δυναμική  συγκέντρωση  και πορεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, πραγματοποιήθηκε  χθες το βράδυ στα Τρίκαλα από ταξικά συνδικάτα και φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψή τους  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων στην οποία χαιρετισμό απεύθυναν η Χριστίνα Τέλιου από την Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Γιώργος Γουλόπουλος εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Στη συγκέντρωση μίλησε η Άννα Κουτελίδα Εκπαιδευτικός,  Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε  το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα με τις επιθέσεις στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν, μάλιστα, με τα παπαγαλάκια τους και την προπαγάνδα τους να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, λέγοντας πως η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας με τη στήριξη των ΝΑΤΟ και ΕΕ, ήταν "χειρουργική", ότι "δεν ήταν δα και κάτι σοβαρό" και τώρα η ένταση θα αποκλιμακωθεί με τη διπλωματική οδό.  Όσα προσχήματα κι αν χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία) δεν μπορούν να κρύψουν πως χύνουν ξανά το αίμα των λαών της περιοχής για το μοίρασμα των πηγών Ενέργειας, των αγορών, των δρόμων μεταφορών τους. Κάνουν μπίζνες με όπλα συμβατικά, μη συμβατικά, έξυπνα, χημικά που δολοφονούν εν ψυχρώ λαούς ολόκληρους για να αυγατίζουν τα τεράστια κέρδη τους και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τη χρήση τους για να παρέμβουν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Άννα Κουτελίδα  υπογράμμισε:

«Καλούμε συνδικαλιστικές Οργανώσεις, τους εργαζόμενους του νομού μας να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες κινητοποίησης που έχουμε πάρει, το επόμενο διάστημα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπέλυσε όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των Φοιτητικών, Σπουδαστικών και Μαθητικών Συλλόγων. Αποθρασυμένοι ΜΑΤατζήδες από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, επιτέθηκαν, έβριζαν, χτυπούσαν στο ψαχνό, με αποτέλεσμα να στείλουν 6 νέα παιδιά τραυματισμένα στο νοσοκομείο και προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο τραυματιών. Όλο το βράδυ τους γυρνούσαν κρυφά σε όλη την Αθήνα προκειμένου να τους οδηγήσουν στο Αυτόφωρο σήμερα, με βαρύτατες, ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες. Όμως δεν είναι μόνο το άγαλμα. Είναι ότι αυτό συμβολίζει ακριβώς τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδινε εξετάσεις στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και όλα αυτά τα έκανε ξεδιάντροπα αυτή η δήθεν "αριστερή κυβέρνηση" για να προστατεύσει το άγαλμα του Τρούμαν, του γνωστού μακελάρη που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που βομβάρδισε την Ελλάδα με βόμβες "Ναπάλμ", πριν το Βιετνάμ, σκοτώνοντας αμάχους και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καίγοντας βουνά και ολόκληρα ελληνικά χωριά. 

Καταγγέλλουμε την «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει γίνει το πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας και διεθνώς. Τους προειδοποιούμε  ότι,  όσο και αν χτυπάει, το ταξικό κίνημα δεν θα το σταματήσει.
Εμείς τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και με ψηλά το κεφάλι θα καταθέσουμε στεφάνι τώρα την Πρωτομαγιά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους βρήκε το μέρος που του αρμόζει για να καταθέτει στεφάνια και αυτό είναι το άγαλμα του Τρούμαν, αγκαζέ με τον Αμερικανό πρέσβη, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί τους δίνει τα εύσημα, για το σύντομο χρονικό διάστημα που ο λαός θα επιτρέψει να βρίσκεται στη θέση του».

Ακολούθησε μαχητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου κυριάρχησαν συνθήματα όπως, «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», και «Φτώχεια, πόλεμοι, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή