Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέες εργασίες πυροπροστασίας στο άλσος του Προφήτη Ηλία

Καθημερινά βάσει σχεδιασμού συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων τα έργα για την πυροπροστασία του αγαπημένου άλσους των τρικαλινών, του άλσους του Προφήτη Ηλία.

Το αρμόδιο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας υλοποιεί έργα πέριξ του λόφου, προκειμένου, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φόρης Ρόμπος «να έχουμε έναν καθαρό λόφο, κάνοντας και παραπάνω από όσα μπορούμε, διότι θέλουμε να προστατεύσουμε το δάσος μας».

Ετσι, τις τελευταίες ημέρες γίνεται καθαρισμός ξερών χόρτων στη ΒΑ πλευρά, κοντά στην οδό Χασίων, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί τμήμα των παρεμβάσεων εντός του άλσους, από την ίδια πλευρά.

Συγκριμένα, έχουν κοπεί ξερά δέντρα, θάμνοι, χόρτα, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (τμήμα Πρασίνου) του Δήμου Τρικκαίων, έχουν καθαριστεί εκτάσεις και δρόμοι, για να διευκολύνεται η κυκλοφορία οχημάτων.

Η έμφαση δίνεται στην κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, καθώς καθημερινώς κλιμάκιο εκτελεί υπηρεσία στον λόφο, για κάθε ενδεχόμενο.

Οι εργασίες συνεχίζονται με βάση τον σχεδιασμό, προκειμένου, όπως επίσης τονίζει ο κ. Ρόμπος, «να έχουμε διασφαλίσει ένα εξαιρετικό επίπεδο πυροπροστασίας με στόχευση και την επόμενη χρονιά».

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή