Νέες μελέτες για οδικούς άξονες του Νομού Λάρισας

Στην εκπόνηση 6 μελετών, που οδηγούν στην κατασκευή νέων οδικών αξόνων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΑΞΟΝΑΣ : Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ -ΚΟΖΑΝΗΣ

  • «Μελέτη στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης. Τμήμα Λάρισα – Γιάννουλη». Προϋπολογισμός μελέτης 900.000 ευρώ.

Προτείνεται η μελέτη νέου οδικού  άξονα σύνδεσης της πόλης Λάρισας με τον οικισμό της Γιάννουλης με σκοπό την αποφόρτιση του υφιστάμενου άξονα της Ε.Ο Λάρισας -Κοζάνης  αλλά και την παράκαμψη του οικισμού της Γιάννουλης, ώστε η διέλευση των διερχομένων οχημάτων, και κυρίως των βαρέων οχημάτων να γίνεται με περισσότερη ασφάλεια εκτός κατοικημένων  περιοχών.
Ο νέος άξονας παράκαμψης του οικισμού, θα έχει συνολικό  μήκος 6,00Km περίπου από  τον υφιστάμενο κόμβο επί της οδού Παπανδρέου -Πάρνηθος μέχρι την συμβολή του με την υφιστάμενη οδό Γιάννουλη -Τύρναβο (μετά τη Γιάννουλη).

Πρόκειται για τη μελέτη: κύριας αρτηρίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωρισμένης κυκλοφορίας, παράπλευρου δικτύου όπου απαιτηθεί , τριών ισόπεδων κυκλικών κόμβων για την σύνδεση του νέου άξονα με τις οδούς  προς Φαλάνη , Αμπελώνα  και Τύρναβο  και μιας νέας γέφυρας στον ποταμό  Πηνειό.

  • «Μελέτη Βελτίωσης Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, στο τμήμα Γιάννουλη-Τύρναβος». Προϋπολογισμός μελέτης 700.000 ευρώ

Προτείνεται η μελέτη  βελτίωσης της υφιστάμενης οδού από την έξοδο της Γιάννουλης έως τη Νότια Είσοδο του Τυρνάβου, μήκους 10 Km περίπου.

Πρόκειται για τη μελέτη κύριας αρτηρίας (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωρισμένης κυκλοφορίας), παράπλευρου δικτύου και τεσσάρων ισόπεδων κυκλικών κόμβων για την ασφαλή σύνδεση των οικισμών με την οδό αλλά και του παράπλευρου δικτύου .
ΑΞΟΝΑΣ  : Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης:

  • Μελέτη βελτίωσης Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Τμήμα από Α/Κ Βιοκαρπέτ έως Α/Κ Νίκαιας». Προϋπολογισμός μελέτης 325.000 ευρώ.

Μελέτη βελτίωσης υφιστάμενης οδού, από Α/Κ Βιοκαρπέτ έως τον Α/Κ Νίκαιας μήκους αρτηρίας 3,5Km περίπου.

Πρόκειται για την μελέτη κύριας αρτηρίας (διαχωρισμένης κυκλοφορίας δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση), παράπλευρου δικτύου και ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου.

  • «Μελέτη βελτίωσης Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Τμήμα από Ι/Κ Καράγιωργα  έως Ι/Κ Συκουρίου». Προϋπολογισμός μελέτης 150.000 ευρώ.

Μελέτη για τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού Π.ΕΟ. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο τμήμα από τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο με την  Καράγιωργα έως Ι/Κ Συκουρίου μήκους 3,5Km, διαχωρισμένης κυκλοφορίας δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση, μετά παράλληλων οδών, ενός  ενδιάμεσου κυκλικού κόμβου για την σύνδεση των παραλλήλων  οδών και αναμόρφωση του Ι/Κ Συκουρίου .
ΑΞΟΝΑΣ Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • «Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων: Τμήμα Γεωργική Σχολή – Τερψιθέα». Προϋπολογισμός μελέτης 400.000 ευρώ.

Μελέτη των παράπλευρων οδών εκατέρωθεν της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων από Ι/Κ Ιωαννίνων έως Ι/Κ Τερψιθέας, συνολικού μήκους 4,6Km.
ΑΞΟΝΑΣ Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ 

  • «Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων: Τμήμα από Ι/Κ Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως αρχή Παράκαμψης Νίκαιας». Προϋπολογισμός μελέτης 350.000 ευρώ.

Μελέτη βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων από Ι/Κ Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως αρχή Παράκαμψης Νίκαιας, μήκους περίπου 2,5Km.

Πρόκειται για τη μελέτη: κύριας αρτηρίας (ενιαίας κυκλοφορίας μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση με Λωρίδα Πολλαπλής Χρήσης), παράπλευρου δικτύου και ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου.

Η εν λόγω μελέτη θα ολοκληρώσει τη μελέτη που εκπονείται από την αντίστοιχη Υπηρεσία του Υπουργείου η οποία έχει αφετηρία την παράκαμψη Νίκαιας και τέλος τον υφιστάμενο κόμβο συμβολής της με την παράκαμψη Φαρσάλων .
 
 
 
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή