Νεκρά ψάρια στις όχθες του Πηνειού στη Νομή

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία και θα αποδείξουν που οφείλεται ο θάνατος εκατοντάδων ψαριών που εντοπίστηκαν νεκρά στην κοίτη του Πηνειού ποταμού στη Νομή αναμένει τις επόμενες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η αρνητική εξέλιξη διαπιστώθηκε από κατοίκους της περιοχής, προκαλώντας ανησυχία για την δημόσια υγεία και την οικολογική καταστροφή.

Αμέσως ενημερώθηκε για το γεγονός ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης που έδωσε οδηγία να κινητοποιηθούν έγκαιρα οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή και πήρε νεκρά ψάρια για να αποσταλούν για έλεγχο σε ειδικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλάκης η πιο πιθανή εξήγηση είναι να πρόκειται για τα ψάρια που είχαν βρεθεί νεκρά πριν περίπου ένα 20ήμερο και ο θάνατός τους οφειλόταν στο γεγονός ότι έπεσε η στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, υπήρχε έλλειψη οξυγόνου.

Στη συνέχεια με τις έντονες βροχοπτώσεις τα ψάρια ξεβράστηκαν.

«Όπως και να έχει εμείς οφείλουμε να διερευνήσουμε τα αίτια και αυτά θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων» τονίζει ο κ. Μιαχαλάκης.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή