Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νεκρός μετά από συντριβή ελικοπτέρου, ο εγκληματίας πολέμου, Τούρκος στρατηγός Οσμάν Εμπάς.

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, συνετρίβη στη νοτιανατολική Τουρκία στην περιοχή Μπιτλίς, στην περιφέρεια του Κουρδιστάν, στρατιωτικό ελικόπτερο με 11 Τούρκους στρατιωτικούς, όπου όλοι τους ανασύρθηκαν νεκροί. Ανάμεσά τους και ο διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας Οσμάν Εμπάς.

Η Νέμεσις αποδόθηκε στον Τούρκο εγκληματία πολέμου. Ας δούμε γιατί και τι εγκλήματα έχει διαπράξει ο συγκεκριμένος στρατιωτικός.

Ο άνθρωπος αυτός, θεωρείται στην Τουρκία ο πατέρας των drones. είναι ο ίδιος που ενεπλάκη παρανόμως στον πόλεμο Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) και ως διοικητής των drones, προκάλεσε συντριπτικά πλήγματα στους Αμρένιους, με χιλιάδες νεκρούς τόσο σε στρατιώτες, όσο και σε άμαχο πληθυσμό, αφού τα Τουρκικά drones, Bayraktar, βομβάρδιζαν μέρα και νύχτα, στρατιωτικούς στόχους αλλά και άμαχο πληθυσμό κυρίως μέσα στις πόλεις, Στεπανακέρτ και Σουσί.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πόλεμος στο Καραμπάχ (Αρτσάχ), κρίθηκε αποκλειστικά και μόνο από τη χρήση των drones. Χωρίς αυτά, οι Αζέροι δεν θα είχαν νικήσει και αυτή τη φορά.

Το όπλο αυτό, αφού δοκιμάστηκε με επιτυχία στον πόλεμο του Καυκάσου, έγινε η μεγάλη απειλή τόσο για τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ, όσο και για εμάς τους Έλληνες. Είναι το όπλο με το οποίο μας απειλεί άμεσα η Τουρκία σε στεριά και θάλασσα, εάν δεν καταφέρουμε να αποκτήσουμε το ανάλογο αντίμετρο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ήταν από τους πιο έμπιστους του Ερντογάν. Ήταν επίσης επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Τουρκικού Στρατού και είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταστολή του στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, με πολλές εκτελέσεις Τούρκων αντιφρονούντων στο ενεργητικό του.

Ο Οσμάν Εμπάς, είχε εξελιχθεί σε πολυεργαλείο θανάτου. Οι Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ, υποστηρίζουν ότι, εκείνοι κατέρριψαν το στρατιωτικό ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την περιοχή τους. Οι πεισματάρηδες Τούρκοι, το διαψεύδουν και υποστηρίζουν ότι κατέπεσε λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι αποδόθηκε η Νέμεσις σ’ αυτό τον εγκληματία. Κάτι που δεν έκαναν τα αρμόδια διεθνή δικαστήρια ως όφειλαν.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή