Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νεκρός ο Τζον ΜακΆφι ιδρυτής της McAfee antivirus

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο Αμερικανός «βασιλιάς» των antivirus για κάθε είδους λογισμικό και software, Τζον ΜακΆφι, σε φυλακή της Καταλονίας. Ο 75χρονος επιχειρηματίας είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, ενώ ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Λίγες ώρες πριν, η ισπανική δικαιοσύνη είχε εγκρίνει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι των ισπανικών Σωμάτων Ασφαλείας δεν αποκλείουν το σενάριο της αυτοκτονίας, αφού ο ίδιος ο ΜακΆφι γνώριζε τι τον περίμενε με την επιστροφή του στις ΗΠΑ, όπου η ποινή κάθειρξης μπορεί να έφτανε και τα 30 χρόνια. Ο ίδιος, σε προηγούμενες δηλώσεις του για την παραμονή και διαβίωσή του στις φυλακές Καταλονίας, είχε κάνει λόγο για μεγάλη θλίψη που υπάρχει σ’ αυτές τις φυλακές κι ας έδειχνε ότι το «διασκέδαζε», την ίδια στιγμή που η σωματική και ψυχική του υγεία σημείωναν σημαντική επιδείνωση.

Όταν εντοπίστηκε στο κελί του αναίσθητος, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον επαναφέρουν, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία».

Ο δικηγόρος του ΜακΆφι δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη το απόγευμα ότι ο πελάτης του είχε προφανώς κρεμαστεί στο κελί του.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή