Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέο μεγάλο έργο της ΔΕΑΥΤ: Αποχέτευση στην περιοχή Εργοστασίου Γάλακτος

Ακόμη ένα πολύ μεγάλο έργο υλοποιεί η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για την αποχέτευση στις περιοχές «Πάσχου» και Εργοστασίου Γάλακτος, με προϋπολογισμό 1.780.000 € πλέον Φ.Π.Α. Ένα έργο που ανέμεναν οι κάτοικοι της περιοχής επί πολλά χρόνια και που λύνει τεράστια προβλήματα, προστατεύοντας, παραλλήλως, και το περιβάλλον. Ετσι η ΔΕΥΑΤ, κλείνει σταδιακά τον κύκλο των έργων αποχέτευσης στα Τρίκαλα και σε οικισμούς γύρω από τον οικοδομικό ιστό της πόλης, εκσυγχρονίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η σύμβαση για το έργο υπογράφτηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΔΕΥΑΤ, Δημήτρη Παπαστεργίου, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστου Αναστασίου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Το έργο έχει τον πλήρη τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΑΣΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».

Με τη μελέτη που εκπόνησε η ΔΕΥΑΤ, λύνονται θέματα αποχέτευσης λυμάτων σχεδόν στο σύνολο των συγκεκριμένων περιοχών. Ετσι,
– στα νότια της πόλης,
– σε μια έκταση 511 στρεμμάτων,
– με μήκος αγωγών 8937 μέτρα,
– με 213 φρεάτια ακαθάρτων
όλες οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις αποκτούν δίκτυο.
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις περιοχές που εκτείνονται δυτικά της οδού Ριζαριού, ανατολικά του ποταμού Ληθαίου και βορείως της οδού Φουρνονησίων.

Η περιοχή έχει πολύ ήπιες κλίσεις του εδάφους (σχεδόν επίπεδο) και το ενιαίο δίκτυο αποχέτευσης θα καταλήγει σε υφιστάμενο φρεάτιο δικτύου αποχέτευσης της ΔΕΥΑΤ.

Στα τεχνικά θέματα, σημειώνεται ότι επελέγησαν αγωγοί πολυαιθυλενίου δομημένου τοιχώματος, λόγω υψηλού υδροφόρου ορίζοντα, αποτελεσματικότητα στη σύνδεση των αγωγών και ικανοποιητικές συνθήκες ροής. Η ελάχιστη διατομή που εφαρμόσθηκε στο δίκτυο βαρύτητας είναι η Φ200mm και η μεγαλύτερη η Φ800mm. 

Το έργο έχει ως προθεσμία ολοκλήρωσης τους 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστος Αναστασίου δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την υπογραφή, καθώς, όπως τόνισε «συνεχίζουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στους συμπολίτες, ειδικά στην αποχέτευση, που είναι θέμα υγείας και θέμα περιβαλλοντικό».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε τη σημασία της υπογραφής, υπενθυμίζοντας ότι την τελευταία εξαετία, προσεκτικά και με σχέδιο, η ΔΕΥΑΤ επιλύει χρονίζοντα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στα χωριά και την πόλη των Τρικάλων. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η δημοτική επιχείρηση συνεχίζει να εργάζεται για να βελτιώσει τις συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή