Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέο κάλεσμα προς οφειλέτες από τον Δήμο Τρικκαίων αλλά και 4.500 …ραβασάκια

Την ώρα που «πλημμύρισαν» τα Τρίκαλα με …ραβασάκια του Δήμου προς 4.500 δημότες για κλήσεις του …2013 και 2014, η Δημοτική Αρχή Τρικάλων, καλεί (εκ νέου) τους δημότες για ρύθμιση οφειλών και σχεδιάζει και …συνέντευξη τύπου για αυτό το κάλεσμα.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr αποδέκτες ειδοποιητηρίων έχουν γίνει Τρικαλινοί που καλούνται να πληρώσουν στον Δήμο κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. του …2013-2014.

Τα …συστημένα ραβασάκια, καλούν ιδιοκτήτες οχημάτων να περάσουν από το …Ταμείο του Δήμου πριν οι οφειλές γίνουν άμεσα απαιτητές μέσω… Δ.Ο.Υ. με πολλούς παραλήπτες να δηλώνουν …άγνοια για τις παραβάσεις αυτές και άλλους να ισχυρίζονται πως τις έχουν πληρώσει (καθόλου απίθανο όπως μας έχει διδάξει το πρόσφατο παρελθόν) αλλά που θα πρέπει να βρουν τις αποδείξεις πληρωμών για να αποδείξουν ότι δεν είναι …ελέφαντες.

Την ίδια ώρα από την …επιθετική πολιτική της είσπραξης ποσών από κλήσεις, η Δημοτική Αρχή, προχωρά και σε πιο …φιλική πολιτική απέναντι σε …μακροχρόνια οφειλέτες, καλώντας τους (εκ νέου) να περάσουν από το …Ταμείο του Δήμου, λίγες …ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ από την Βουλή που ρυθμίζει και το ζήτημα των οφειλών δημοτών προς Δήμους.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, προανήγγειλε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο και μια …συνέντευξη τύπου τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ελένη Αυγέρου – Κογιάννη, με την οποία θα καλούνται οι οφειλέτες να σπεύσουν να εξοφλήσουν οφειλές πριν καταστούν άμεσα απαιτητές μέσω …Δ.Ο.Υ. και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

Η (νέα) ρύθμιση, προβλέπει ότι οφειλέτες του Δήμου, ανεξαρτήτως ποσού και χρονολογίας δημιουργίας της οφειλής, μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα ρύθμισης «100 δόσεων» με δυνατότητα ακόμη και διαγραφής των προσαυξήσεων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ρύθμισης αφορά σε όλους τους οφειλέτες για όλες τις οφειλές και οι δόσεις με τις ελαφρύνσεις καθορίστηκαν ως εξής:

– Εφάπαξ εξόφληση, με διαγραφή προσαυξήσεων  

– Εξόφληση από 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή προσαυξήσεων  κατά 80%,

– Εξόφληση από 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή προσαυξήσεων  κατά 70%,

– Εξόφληση από 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή προσαυξήσεων  κατά 60%,

– Εξόφληση από 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή προσαυξήσεων  κατά 50%.

Απαραίτητη προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη από 20 ευρώ.

Η ρύθμιση είναι σε ισχύ, αλλά απομένει η συγκεκριμενοποίηση κάποιων διατάξεων με ερμηνευτική εγκύκλιο, αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέρχεται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων και να ενημερώνεται για την οφειλή του.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή