Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέος αξονικός τομογράφος στα Τρίκαλα

Με χρηματοδότηση 350.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ ο νέος αξονικός τομογράφος για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με νέο αξονικό τομογράφο πρόκειται να εξοπλιστεί  το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου ««Προμήθεια και εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου CT 32 τομών».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της προμήθειας εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 1.176.000 ευρώ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Τόσο με το παλιό, όσο και με το νέο ΕΣΠΑ, η αιρετή Περιφέρεια προμηθεύει με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του, σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Μπορούμε να κάνουμε μια αντίσταση ποιότητας. Να προσφέρουμε δηλαδή ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες ».

Αντικείμενο έργου

Ο Αξονικός Τομογράφος θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αξονικό τομογράφο ο οποίος είναι 15ετίας και παρουσιάζει συνεχείς βλάβες. Το νέο μηχάνημα θα είναι σύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας βελτιώνοντας έτσι κατά πολύ το επίπεδο της διάγνωσης και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Ο ωφελούμενος πληθυσμός είναι το σύνολο του πληθυσμού της ΠΕ Τρικάλων, ο οποίος ανέρχεται σε 131.085 κατοίκους.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή