Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέος χρόνος με συνύπαρξη προσφύγων και πλημμυροπαθών στη δομή του Κουτσόχερου

Μαζί με τους 100 περίπου πλημμυροπαθείς ζούνε πλέον και 50 πρόσφυγες κυρίως παιδιά

 

Ο νέος χρόνος βρήκε σε συνύπαρξη τους κατατρεγμένους του κόσμου. Από τη μία οι πρόσφυγες, οι ξεσπιτωμένοι των πολέμων και από την άλλη οι πλημμυροπαθείς οι ξεσπιτωμένοι των καταστροφών, ζούνε πλέον κοινή ζωή στα κοντέινερ του Κουτσόχερου, περιμένοντας και ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, σε μια ζωή που να μοιάζει έστω και λίγο σε αυτή που άφησαν πίσω τους.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, στεγαστική λύση ακόμη δεν έχει βρεθεί για τους κατοίκους των περιοχών του δήμου Φαρκαδόνας. Μπορεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Σπύρος Αγναντής, να έχουν καταφθάσει στην περιοχή 15 συνολικά κοντέινερ που θα διαμορφώσουν τον νέο οικισμό, όμως μένουν να γίνουν ακόμη πολλά.

Καταρχάς, όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος, δεν έχουν εγκριθεί ακόμη κονδύλια που να επιτρέψουν την έναρξη έργων όπως οι φρεάτια, υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Το μόνο που έχει γίνει είναι η υποτυπώδης διαμόρφωση του χώρου για την τοποθέτηση των οικίσκων.

Ο χρόνος κυλά λοιπόν, με τους συμπολίτες μας να ζούνε μέσα στον ίδιο τους τον τόπο την αδυναμία να τους επιστραφεί έστω και στο ελάχιστο η «κανονικότητα» που όσο προβάλλεται τα τελευταία χρόνια ως ζητούμενο, τόσο λιγότερο τη βιώνει ο κόσμος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή