Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέος εξοπλισμός για τα χειρουργεία και την αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Νέο εξοπλισμό αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, μετά από έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. 
 
Συγκεκριμένα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, τα έργα «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας» και «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας» προϋπολογισμού 651.000 ευρώ και 641.200  ευρώ αντίστοιχα. 
 
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη, οι αποφάσεις ένταξης των έργων στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 – 2020 με συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 
 
Δικαιούχος των έργων είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. 
 
Με την προμήθεια των μηχανημάτων και την αντικατάσταση αυτών που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία για περίπου 20 χρόνια, αναμένεται η απρόσκοπτη λειτουργία της Αναισθησιολογικής Κλινικής και κατ’ επέκταση των χειρουργείων του Νοσοκομείου για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.
 
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα, εξοπλίζουμε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. 
 
Η ευθύνη του νοσοκομείου είναι πλέον να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού αλλά και την προμήθεια του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού».
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή