Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νευρική ανορεξία και τα σημάδια εκδήλωσής της

   Η νευρική ανορεξία αποτελεί μια διατροφική διαταραχή κατά την οποία το άτομο αποκτά την εμμονική ιδέα ότι δεν έχει ένα όμορφο και υγιές σώμα πασχίζοντας να χάσει όλο και περισσότερα κιλά ανάγοντας την εικόνα του στο βαθμό του ανικανοποίητου καταλήγοντας σε μια ψυχαναγκαστική διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους ακόμη και με την εθελούσια πρόκληση του εμετού.

    Πράγματα όπως η κατάθλιψη, η μοναξιά, η ανασφάλεια, η πίεση να είναι κανείς “τέλειος”, ή το αίσθημα ότι δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα στην ζωή του, είναι εκείνα που προκαλούν κατά βάθος τη νευρική ανορεξία.

   Η νευρική ανορεξία είναι μια σύνθετη διατροφική διαταραχή με τρία βασικά χαρακτηριστικά: την άρνηση του ατόμου να διατηρήσει ένα υγιές σωματικό βάρος, τον έντονο φόβο ότι θα παχύνει και πλήρως μια διαστρεβλωμένη εικόνα του υγιούς σώματος.

   Με την κατάλληλη θεραπεία και υποστήριξη, μπορείτε να βοηθήσετε ένα άτομο με νευρική ανορεξία να ξεφύγει από το αυτοκαταστροφικό “μοτίβο” διατροφής και να ανακτήσει την υγεία και την αυτοπεποίθησή του.

   Πρώτα απ' όλα, όμως, πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε τις διαφορές στην συμπεριφορά εκείνου του ατόμου που είναι ανορεξικό με εκείνο που απλά ακολουθεί κάποια δίαιτα, έστω και αυστηρή.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή