Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νίκη Κουρέτα: Η κοινωνία και πάλι προσπέρασε τις κομματικές διεργασίες

Οι Θεσσαλοί άνοιξαν τον δρόμο της πολιτικής σύμπραξης;   

Η νίκη της παράταξης του Δημήτρη Κουρέτα έχει επίσης ηχηρά μηνύματα αλλά και ανοίγει σημαντικά διαφορετικές προοπτικές και σε εθνικό επίπεδο. Κατά πόσο είναι έτοιμα τα κόμματα της κεντροαριστεράς να απαντήσουν σε αυτή την προοπτική είναι κάτι που μένει να απαντηθεί.

Όπως κατέγραψε χθες το Trikalanews.gr, το εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού στα Τρίκαλα γέμισε από νωρίς με μέλη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να πανηγυρίσουν. Το αίσθημα δικαίωσης βέβαια ήταν το κυρίαρχο της βραδιάς μιας και τα αλλεπάλληλα εκλογικά χτυπήματα των τελευταίων ετών δημιούργησαν και μια αντίστοιχη εσωστρέφεια.

Η στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προφανώς στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρέτα. Σαφώς όχι με την αντίστοιχη «επιθετική» στήριξη της ΝΔ στον αντίπαλο. Οι ίδιοι κομματικοί σχηματισμοί τόσο στη Θεσσαλία ολόκληρη όσο και στον νομό Τρικάλων, δεν κατάφεραν συσπείρωση λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Τι συνέβη;

Ταυτόχρονα, η πρώτη σε ψήφους Χρύσα Ντιντή στην Π.Ε. Τρικάλων με τον Δημήτρη Κουρέτα, θυμίζουμε ότι ήταν ένα πρόσωπο που δεν έπεισε τους πολιτικούς συνοδοιπόρους ως υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. Μπορεί να θεωρηθεί διάψευσή τους το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα;

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν η κοινωνία φαίνεται να έτρεξε πιο μπροστά από τις όποιες κομματικές διεργασίες οι οποίες πλέον έχουν έναν «μπούσουλα» να ακολουθούν και που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Το «μαύρο» κουτί της συντριβής του Κώστα Αγοραστού

Ποιοι είναι οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ν. Τρικάλων

Τα ποσοστά που πήραν Κουρέτας – Αγοραστός στους δήμους του ν. Τρικάλων

Οι άξονες στο όχημα του Δημήτρη Κουρέτα

Οι πρώτες δηλώσεις της Χρύσας Ντιντή (βίντεο)

Πανηγυρισμοί στο εκλογικό περίπτερο του Δημήτρη Κουρέτα στα Τρίκαλα (φωτό)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή