Νίκη των Εργατικών: Νέα ελπίδα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Η νέα ηγεσία του Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία ανοίγει τον δρόμο για θετικές εξελίξεις στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιωάννη Χουντή ντε Φάμπρι.

Η σαρωτική νίκη του Κιρ Στάρμερ και των Εργατικών στη Βρετανία φαίνεται να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα με την Ελλάδα.

Ο σύμβουλος πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι, δήλωσε ότι η γενικότερη θέση του Εργατικού Κόμματος υποστηρίζει την επιστροφή αρχαιοτήτων στις χώρες προέλευσής τους.

Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζεται είναι ο δανεισμός των Γλυπτών, είτε επ’ αόριστον, είτε για χρονική διάρκεια 3,5 ή 15 ετών.

Ωστόσο, αυτή η συμφωνία θα απαιτούσε από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τη νομική κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών, κάτι που συνιστά έναν δύσκολο συμβιβασμό.

Ο Χουντής ντε Φάμπρι ανέφερε ότι η νίκη των Εργατικών θα μπορούσε να επιταχύνει τις θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ένα ρεαλιστικό και δίκαιο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …