Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νικητές του μήνα στο “ΜΙΤ Coronavirus Challenge” οι Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Για ακόμη μία φορά οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων καταλαμβάνουν την 1η θέση σε διαγωνισμό πληροφορικής.

Αυτή τη φορά, οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής Χρήστος Αποστόλου, Ηλίας Βασιλειάδης, Θωμάς Γκαρνάρας, Ευάγγελος Γκουρμπαλιώτης, Γαβριήλ Ζάι, Δημήτριος Ζησόπουλος, Άγγελος Καραδήμας, Παύλος Καραντάκος, Χρήστος-Ραφαήλ Κατσιαμάνης και Χρήστος Κωστάκης ήταν οι «Έφηβοι Εφευρέτες, Νικητές Απριλίου 2021» στον Διαγωνισμό του ΜΙΤ για τις εφαρμογές App Inventor «Coronovirus Challenge».

Ο διαγωνισμός αυτός του ΜΙΤ προτρέπει τους νέους να αναπτύξουν εφαρμογές σχετικές με τον Covid-19 με το πρόγραμμα App Inventor για κινητά Android.

Οι παραπάνω μαθητές έφτιαξαν την εφαρμογή «Corona Exit», που βοηθάει κάποιον να στείλει εύκολα και γρήγορα από το κινητό του ένα SMS στο 13033, για την έξοδό του από το σπίτι.

Όπως αναφέρεται και στο σχόλιο στην σχετική σελίδα του ΜΙΤ «Η συμμετοχή των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων με την εφαρμογή αυτή, βοηθάει τις κοινότητες να μην σπαταλούν χρόνο. Μας αρέσει να βλέπουμε μεγάλες ομάδες να εργάζονται μαζί».

Την εφαρμογή μπορεί κάποιος να την κατεβάσει από τον σύνδεσμο https://bit.ly/2OuIYNK και να την εγκαταστήσει στο κινητό του.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων για αυτή τους την πρωτιά, καθώς επίσης και στον καθηγητή τους κ. Γεώργιο Γίδα που τους προετοίμασε κατάλληλα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή