Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νίκος Σύψας: Δεν είπαμε ποτέ να μη φοράτε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Κατηγορηματικός, αυστηρός και αμετάκλητος στις οδηγίες προς τους πολίτες για άμεσο εμβολιασμό, ήταν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι ένα 4ο κύμα κορονοϊού είναι απλώς θέμα χρόνου.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Επιτροπή δεν έδωσε ποτέ οδηγίες στον κόσμο να πετάξει τις μάσκες και να μη τις χρησιμοποιεί σε εξωτερικούς χώρους. «Οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερμετάδοσης. Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση: η Επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμένος έχει πολύ μικρές πιθανότητες να μολυνθεί και ελάχιστη να μολύνει άλλους. Ένας ανεμβολίαστος μπορεί να μολύνει 8 ανθρώπους. Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν. Θα αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγεία και θα χρειαστούν οριζόντια μέτρα».

Επίσης, αναφέρθηκε σε κατά καιρούς δηλώσεις από την Πολιτεία, προειδοποιώντας: «η Πολιτεία θα ήταν καλό να μην κάνει δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα».

Αναφορικά με τα εμβόλια, είπε ότι «δεν γίνεται να κάνουμε τα εμβόλια υποχρεωτικά. Χρειάζεται η συναίνεση γιατί έχουν άδεια προσωρινή, όταν οι εταιρείες πάρουν κανονική άδεια τότε το ξαναβλέπουμε», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τέλος, σχετικά με τα παιδιά και το άνοιγμα των σχολείων, προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος «η μετάλλαξη Δέλτα αγαπά πολύ τους νέους. Εάν γίνει αυτό που θα γίνει το φθινόπωρο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, με τα σχολεία δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά. Σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες. Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα».

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή