Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νίκος Ταχιάος: «Δίχασε» η επίσκεψή του στον νομό Τρικάλων

Τι προέκυψε από τη συνάντηση με τους δημάρχους της περιοχής

Η επίσκεψη του στον νομό Τρικάλων είναι σίγουρο ότι μετά από έξι και πλέον μήνες από τις καταστροφές, δεν έφερε και το πιο αισιόδοξο σενάριο όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία θα τρέξουν τα έργα αποκατάστασης. Ο λόγος για τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο ο οποίος συναντήθηκε με τους δημάρχους «στην έδρα» τους αλλά η στάση του δίχασε.

Από τη μία, όπως αναφέρουν ο πηγές του Trikalanews.gr, έφερε αναστάτωση στο δημαρχείο Μετεώρων με τον δήμαρχο Λευτέρη Αβραμόπουλο να του δείχνει ακόμη και την πόρτα εξόδου… του γραφείου του.

Το κλίμα έντασης φέρεται να προέκυψε όταν και σε αυτή τη συνάντηση ο Υφυπουργός προσπάθησε να «κόψει» τη φόρα του δημάρχου γύρω από το ζήτημα της γέφυρας Διάβας και να αποσυνδέσει τον Δήμο από το έργο. Πράγμα προφανώς ανώφελο, αφού ο Δήμος παραμένει ο κύριος αποδέκτης της απόγνωσης των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής που μένουν στην ουσία αποκλεισμένοι έξι μήνες μετά.

Τα πνεύματα ηρέμησαν και η συζήτηση συνεχίστηκε με άλλους όρους και με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ανακατασκευστεί η γέφυρα με έναν τρόπο που θα τη διασφαλίσει διαχρονικά και μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Στον αντίποδα, Νίκος Σακκάς αλλά και Κώστας Μαράβας σχολίασαν ότι ο Υφυπουργός και αυτή τη φορά ήρθε με επιτελείο επιστημόνων που μάλιστα είχαν πλήρη εικόνα για τα προβλήματα της περιοχής.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, σχολίασε ότι είδε με αισιοδοξία ότι η λίστα των έργων προτεραιοτήτων για την Πύλη περιλαμβάνει 50 έργα αιχμής.

Οι γέφυρες ήταν το κυρίαρχο ζήτημα που έθεσε και ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς μιας και αποτελεί μετά τον Ντάνιελ καίριο πρόβλημα για τρεις περιπτώσεις γεφυρών που πρέπει να ανακατασκευαστούν. 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή