Νηνεμία …την ώρα που οι συζητήσεις «ανάβουν»

Οι φιλοδοξίες, τα φαβορί και οι …παράπλευρες πιέσεις!

Ο λόγος για ακόμη μια φορά για τον Δήμο Τρικκαίων και για τον τελικό επικεφαλής του αυτοδιοικητικού αγώνα – με χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία.

Ο μάχιμος – όπως κατά γενική ομολογία παρουσιάζεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, νέος δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς επικράτησε της «κλειστής» παραταξιακής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου δημάρχου – επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση Τώρα».

Βάσει των δηλώσεών του, επιθυμεί να είναι ο νέος υποψήφιος δήμαρχος και να θέσει νέες βάσεις, με βασικό του στόχο την αποκατάσταση της πόλης, με δεδομένο ότι η κατάσταση του ανοικτού εργοταξίου … ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ να συνεχίσει.

Θα μπορούσε η όλη συζήτηση να λήξει εκεί … και ενδεχομένως και να λήξει. Αυτό όμως θα το ξέρουμε σε λίγες ημέρες (το πιο πιθανό) ή εβδομάδες (το λιγότερο πιθανό).

Πού βασίζεται τώρα αυτή η αναμονή; Στο γεγονός ότι πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι. Άλλοι έχουν ρεαλιστική δυναμική, άλλοι βεβαίως όχι… Αλλά τι τα θες… το κενό εξουσίας δημιουργεί έδαφος για την ανάδειξη λογής λογής φιλοδοξιών..

Με δεδομένη τη μεγάλη εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας και τη βεβαιωμένη ανάγκη της να συνεχίσει η ηγεμονία της σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, το ενδιαφέρον του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μεγάλο, δομικό και σαφές. Η ανάγκη να κερδηθούν όσοι περισσότεροι δήμοι και περιφέρειες γίνεται, και να μην αφεθεί πρόσφορο έδαφος σε πιθανές δυναμικές υποψηφιότητες από τους χώρους, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνει τα επιτελεία της Πειραιώς να δουν εκτιμήσεις εκλογιμότητας.

Μαζί με αυτά… βεβαίως δέχονται και τις παράπλευρες πιέσεις από πλείστους παράγοντες…

Ας περιμένουμε λίγο ακόμη…

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον ανάλαφρο… εν μέσω θέρους να ακούς για ιστορίες πολλών – πέρα ασφαλώς από τους κυρίαρχους που επικρατούν ως φαβορί – που προστρέχουν στο κόμμα για να δηλώσουν ότι επιθυμούν τον δημαρχιακό θώκο…

Οκ παιδιά, με τη σειρά…

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …