Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νομός Τρικάλων: Ρεκόρ αύξησης τζίρου στον τουρισμό 

Πάνω από 44% η ποσοστιαία αύξηση για καταλύματα και καταστήματα εστίασης

Ιδιαίτερα ευοίωνα είναι τα αποτελέσματα των δύο πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους για τον τουρισμό στην περιοχή του νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον τζίρο των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, η αύξηση που σημειώνεται για την περιοχή της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων είναι πραγματικά θεαματική σε σχέση με το 2022.

Αρχικά, όπως αναδεικνύει το Trikalanews.gr, για τις 1160 επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης που καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, αντιστοιχεί τζίρος 71.099.144 ευρώ που αντιστοιχεί στο μ0,4% του συνολικού τζίρου των επιχειρήσεων της χώρας. Ο τζίρος για το 2023 εκτιμώντας  τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου, αναμένεται να εκτοξευθεί από τον δεύτερο μήνα κατέγραψε αύξηση που ξεπερνά το 44%.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2022 ο τζίρος για τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα της περιοχής ανερχόταν στα 594.745 ευρώ. Τον ίδιο μήνα του 2023, ο τζίρος ανήλθε στα 917.146 ευρώ καταγράφοντας ποσοστιαία μεταβολή 35% περίπου. Τον Φεβρουάριο του 2022 τα αντίστοιχα έσοδα κινήθηκαν στα 320.004 ευρώ ενώ ένα χρόνο μετά στα 581.423 ευρώ καταγράφοντας ποσοστιαία μεταβολή 44,96%!

Βέβαια, η θεαματική αυτή αύξηση αφορά στον τζίρο και όχι το τελικό κέρδος που περιορίζεται σημαντικά λόγω του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων των αντίστοιχων κατηγοριών αλλά και της φορολογίας.

Δείτε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή