Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νοσοκομείο Τρικάλων: Απολύουν 59 συμβασιούχους

Σάρκα και οστά παίρνει η απόβαση των εργολάβων στα νοσοκομεία της χώρας, οι οποίοι θα προσφέρουν χειρότερες υπηρεσίες με μεγαλύτερο κόστος στο δημόσιο.

Η τελευταία περίπτωση αφορά το νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς εκεί τελείωσε ο διαγωνισμός για εγκατάσταση εργολάβων, οι οποίοι όμως θα κοστίσουν 35% περισσότερα από τους συμβασιούχους που δουλεύουν τώρα.

Η τύχη των 59 εργαζομένων σε φύλαξη, καθαριότητα και εστίαση -που σήμερα εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων- θα είναι είτε η απόλυση είτε η απορρόφηση από τους εργολάβους, φυσικά σε χειρότερες συνθήκες εργασίας.
Όπως επισημαίνει αναλυτικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι εργαζόμενοι είναι 45 καθαρίστριες, 7 φύλακες και 7 υπάλληλοι σίτισης. Θα απολυθούν τις προσεχείς ημέρες, για να εγκατασταθεί ο εργολάβος, αν και η σύμβαση τους λήγει 30/6/2023.

Αναλυτικότερα:

  • Με βάσει την οικονομοτεχνική μελέτη οι 7 συμβασιούχοι φύλακες στοιχίζουν 67.000 ευρώ το έτος. Ο εργολάβος για την απασχόληση ίδιου αριθμού φυλάκων  θα στοιχίσει 129.820 ευρώ το έτος.
  • Οι 45  συμβασιούχες καθαρίστριες στοιχίζουν 435.000 ευρώ το έτος και ο εργολάβος για την απασχόληση ίδιου αριθμού καθαριστριών θα στοιχίσει 625.000 ευρώ το έτος.
  • Οι 7 συμβασιούχοι υπάλληλοι της σίτισης στοιχίζουν 71.000 ευρώ το έτος και ο εργολάβος για την απασχόληση του ιδίου αριθμού προσωπικού θα στοιχίσει 115.000 ευρώ το έτος.

Δηλαδή, οι 59 συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνολικά στοιχίζουν 573.000 ευρώ το έτος και μετά τον διαγωνισμό οι εργολάβοι θα στοιχίσουν 869.820 ευρώ το έτος, δηλαδή 35% περισσότερο.

«Δεν συμβαίνει αυτό μόνο στο νοσοκομείο των Τρικάλων. Παντού, σε όσα  νοσοκομεία  τρέχουν διαγωνισμοί οι οικονομοτεχνικές μελέτες είναι αντίστοιχες ή και πιο ακριβές για το δημόσιο» εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει ότι τα επιπλέον χρήματα δεν πάνε στους εργαζόμενους, αλλά στις τσέπες των εργολάβων. Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν μισθό  τα μισά από όσα σήμερα που είναι με συμβάσεις.

«Με βάση όσα είπε ο υπουργός Υγείας, πως όταν τα συνεργεία είναι ακριβότερα δεν θα εγκαθίστανται στα νοσοκομεία και θα συνεχίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, ελπίζουμε η Διοίκηση του Νοσοκομείου των Τρικάλων να μην παρακούσει την εντολή» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή