Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νότα παράδοσης στην «ΤΕΡΨΙΣ» με τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο

Στην Ακαδημία Χορού «ΤΕΡΨΙΣ», οι παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί, βρήκαν το δάσκαλό τους… στο πρόσωπου του Καθηγητή Κων/νου Δημόπουλου, τιμώντας μας με την παρουσία του και ανεβάζοντας την ποιότητα της διδασκαλίας ακόμη πιο ψηλά!!!

Ας γνωρίσουμε τον Κώστα…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητες «Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό» και «Ορχηστική». Το 2012 γίνεται κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών της Σ.Ε.Φ.Α.Α. (Αθήνα), με κατεύθυνση στη «Λαογραφία και Ανθρωπολογία του χορού». Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, με κατεύθυνση στη «Λαογραφία και Ανθρωπολογία του χορού».

Το 2014 γίνεται κάτοχος του Elementary Certificate in Labanotation από το DANCE NOTATION BUREAU. Επίσης έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια που αφορούν το χορό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διδάσκει σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Το 2008 υπήρξε διδακτικό προσωπικό στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων στο μάθημα κορμού με τίτλο «Η Διδακτική των Ελληνικών Παραδοσιακών χορών». Από το 2008 διδάσκει στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών είτε στο μάθημα κορμού «Διδακτική Ελληνικού Παραδοσιακού χορού», είτε στην ειδικότητα του κύκλου σπουδών «Ελληνικός Παραδοσιακός χορός». Το 2008 υπήρξε δάσκαλος Ελληνικού Παραδοσιακού χορού στο Χορευτικό Τομέα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διδάσκει σε χορευτικούς συλλόγους, σχολές χορού και γυμναστήρια από το 2005. Διδάσκει στην Πανελλήνια Ένωση Λερίων (Αθήνα), στην Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Π. Φαλήρου «Η Τιτάνη» (Αθήνα), στον Εκπολιτιστικό και Λαογραφικό Όμιλο Μεγάλων Καλυβίων (Ε.Λ.Ο.Κ.), στον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «Οι Γόμφοι», στην «Ένωση Απανταχού Μουζακιωτών Αθηνών, Γομφεύς», στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μαγουλίτσας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κρανέας. Έχει διδάξει στο γυμναστήριο «Arena» (Αθήνα). Στην Ακαδημία «Τέρψις» βρίσκεται από το 2016.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Έχει υπάρξει εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια που αφορούν το χορό, τα οποία πραγματοποιήθηκαν είτε από χορευτικούς συλλόγους, είτε από φορείς που έχουν ως στόχο την έρευνα της παραδοσιακής μουσικής και το χορού (όπως στο Κ.Ε.Π.Ε.Μ. – Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής).

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

• Μέλος του ICTM (2011)

• Μέλος του CORD (2015-σήμερα)

• Μέλος του CID (2008-σήμερα)

• Μέλος της Αμφικτιονίας των Καραγκούνηδων (2012- σήμερα)

• Μέλος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λαζαρίνας «Η Λαζαρίνα» (2010-2012)

Από τους πλέον καταρτισμένους πάνω στο αντικείμενο των Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Του ευχόμαστε καλή χορευτική χρονιά και καλή συνεργασία.

Ετοιμαστείτε για ακόμη μία μοναδική χρονιά με πολύ χορό και εκπλήξεις!

Εγγραφές καθημερινά
Δευτέρα 17:00-22:00, Τρίτη – Παρασκευή 11:00-13:00 και 17:00-21:30, Σάββατο 11:00-14:00

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 19, Τρίκαλα
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2431074622 – 6934058832 – 6975891807 και 6986066373.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή