Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ντράπηκε και η ντροπή …με το όργιο νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων»

Ντράπηκε και η ντροπή …..
….με το όργιο νοθείας
που πήγε να ξαναστήσει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Γιώργος Κόσυβας!

Λίγες μόνο ημέρες …
…μετά την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοέμβρη , όπου στάλθηκε αποφασιστικό μήνυμα πως «δεν πάει άλλο» με τη αντιλαϊκή πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια και την πείνα για τα κέρδη των λίγων
…μετά την μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βγάζει παράνομες τις μεθοδεύσεις του νόμου τερατούργημα- Χατζηδάκη , με το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που αποτελούν ένα χτύπημα στην ίδια την ζωντανή λειτουργία, την δράση των σωματείων….

…σε καιρούς που δυναμώνει η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας ,που μεγαλώνει η απαίτηση να δυναμώσουν ποιο αποφασιστικά η οργάνωση, η λειτουργία η δράση των σωματείων, να γίνουν πραγματικά κάστρα διεκδίκησης κι αγώνα των εργαζομένων….

Υπάρχουν ακόμη ορισμένοι συνδικαλιστές στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων (ΕΚΤ) που εξακολουθούν
…..να έχουν «παλιά μου τέχνη κόσκινο» τη νοθεία και τα πλαστά εκλογομαγειρέματα
…..να «βαράνε το ίδιο βιολί» της αδράνειας, της διάλυσης , της μετατροπής των σωματείων σε μηχανισμούς διαμόρφωσης βολικών συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και σε κολαούζους των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Ντράπηκε και η ντροπή …..
….με το όργιο νοθείας που πήγε να ξαναστήσει η θλιβερή πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων
Για μια ακόμη φορά , ένας εκ των «αρχιερέων της νοθείας» , ο Γιώργος Κόσυβας , πρόεδρος για αρκετά χρόνια του ΕΚΤ & τώρα πρόεδρος της προσωρινής διοίκησής του, επικεφαλής της ΔΑΚΕ ( της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης) προσπάθησε να νοθεύσει τη διαδικασία και το αποτέλεσμα των εκλογών στο Σωματείο με την επωνυμία « Οικοδομών – Ξύλου και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων», του οποίου είναι και πρόεδρος.
Μετά την έγκαιρη παρέμβαση στη διενέργεια των αρχαιρεσιών των εκλεγμένων της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΤ , καθώς και μελών του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων , αναδείχτηκαν μια σειρά από παρατυπίες , που θα οδηγούσαν στη νόθευση του αποτελέσματος.

Ως εκ τούτου, ο δικαστικός αντιπρόσωπος εξέτασε τις σοβαρές καταγγελίες και μετά από συζήτηση με την εφορευτική επιτροπή ,καθώς και επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων , αποφασίστηκε να σταματήσει κάθε διαδικασία , να συγκεντρωθεί όλο το εκλογικό υλικό ( έγγραφα , κάλπη, ψηφοδέλτια κ.α.) , να προσκομιστεί στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου (στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων) και το Πρωτοδικείο Τρικάλων με σκοπό να ακυρωθούν οι αρχαιρεσίες και τα συνοδευτικά πρακτικά τους ,όπως και έγινε.

Η θετική για τους εργαζόμενους εξέλιξη ,μετά την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και ως συνέχεια της μάχης των προηγούμενων χρόνων για περιορισμό της νοθείας , όπως και η επιτυχία της πρόσφατης απεργίας δείχνουν τη δύναμη του οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου συνδικαλιστικού κινήματος , εν τέλει τη δύναμη της οργάνωσης των εργαζομένων.

Την ώρα που η θλιβερή πλειοψηφία (ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ) κρατά κλειστές τις πόρτες του Εργατικού Κέντρου , μη συμμετέχοντας έστω και για τα προσχήματα στην Απεργία , παραδίδοντας τους εργαζόμενους στις ορέξεις εργοδοσίας και κυβερνήσεων , το συνεπές αγωνιστικό εργατικό κίνημα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

● Στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΤ την Πέμπτη 17 Νοέμβρη , στις 7μμ, απαιτούμε από τον κ. Κόσυβα να απολογηθεί για τους λόγους που ακόμα μια φορά για τα «έργα» , απαιτούμε ζωντανές και «καθαρές» διαδικασίες στα σωματεία του ΕΚΤ , όπως αποφάσισε και προηγούμενο ΔΣ .
● Καλούμε κάθε σωματείο , κάθε συνδικαλιστή ,κάθε εργαζόμενο στο αγωνιστικό γιορτασμό και την πορεία για τα 49 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο ,
την Πέμπτη 5:30μμ , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
● Δίνουμε τη μάχη για καθαρό συνέδριο του ΕΚΤ , χωρίς νοθείες , για σωματεία ζωντανά , μετερίζι των εργαζομένων. Παλεύουμε για αλλαγή συσχετισμών στο ΕΚΤ.

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Κ.Τ
ΑΡΜΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Γραμματέας Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών
ΛΙΑΤΙΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών
ΠΑΠΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή