Ντροπή. 204.943,66 € περισσότερα θα πληρώσουν φέτος οι Καλαμπακιώτες για τα απορρίμματα

Ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός που είχε κηρύξει για την αποκομιδή των απορριμμάτων, με πρωτοφανείς όρους η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετεώρων και ο… ένας και μοναδικός ενδιαφερόμενος αναλαμβάνει το έργο έναντι του ποσού των 424.642,96 €.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον συντάκτη του διαγωνισμού, κυρίως δε στη Δημοτική Αρχή του κ. Αλέκου, που κατάφεραν αν μέσω πρωτοφανούς ενεργειακής και οικονομικής κρίσης να φορτώσουν 204.943,66€ περισσότερα στις πλάτες των δημοτών!…

Αξίζουν συγχαρητήρια και σε όσους με την ψήφο τους στήριξαν αυτή την πρόταση καθώς ο Δήμος μας-το επαναλαμβάνουμε προς εμπέδωση- θα καταβάλλει φέτος 424.642,96 € για την αποκομιδή των απορριμμάτων έναντι 219.699,30 € πέρυσι!

Προφανώς και δεν υπάρχουν δικαιολογίες και προφανώς δεν περιμένουμε να ακούσουμε καμία συγνώμη από κανέναν. Καλούμε ωστόσο να βγει ο κ. Δήμαρχος και να εξηγήσει πως το κατάφερε αυτό. Να εξηγήσει τι συζητήσεις έκανε και πως «τους είπε ο εργολάβος ότι αυξήθηκαν τα καύσιμα», όπως παραδέχθηκε σε ανύποπτο χρόνο ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τσίκαρης και όταν οι τιμές των καυσίμων παρέμεναν σε περσινά επίπεδα.

Όλα αυτά τα είχαμε καταγγείλει εγκαίρως, από αρχές Μαρτίου, αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια στους συνδημότες μας. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Και λέμε δυστυχώς γιατί οι Καλαμπακιώτες σε μια δύσκολη συγκυρία καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν δέχθηκαν ο κ. Αλέκος και οι συνεργάτες του την πρότασή μας, να ακολουθήσουμε την περσινή διαδικασία που έδινε το δικαίωμα σε περισσότερους Ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό (ξεχωριστό διαγωνισμό ανά πρώην Καποδιστριακό Δήμο ) οπως έγινε πέρυσι και πετύχαμε εκπτώσεις μέχρι και 58% κερδίζοντας ο δημος μας πάνω από 210.000 ευρώ ετήσιος…Και ήρθαν φέτος με τη δικιά τους μοναδική μέθοδο και προτείνοντας μια νέα διαδικασία να δοθεί έκπτωση μόλις 17.36 % και επιβαρύνοντας στο σύνολο με 424.642,96 € τους δημότες και τον Δήμο Μετεώρων.

Ως «Δύναμη Ευθύνης» είμαστε και παραμένουμε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν μα κανέναν να κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και τον ιδρώτα των Καλαμπακιωτών.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …