Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Άι Βασίλης φέρνει δώρο «Εθνικές Εκλογές»…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Πάει ο παλιός ο χρόνος, που κουβαλούσε στους ώμους του πάρα πολλά προβλήματα μεγάλα και μικρά.

Αβάσταχτο ήταν το φορτίο αυτό, για τον Ελληνικό Λαό, για την κοινωνία μας, για τις οικογένειές μας και για την νέα γενιά.

Ένας Θεός γνωρίζει πως πέρασαν οι πολίτες αυτής της χώρας από τις Συμπληγάδες της Ακρίβειας, από τις Υποκλοπές, από τους πληστειριασμούς, από την φτώχεια, από την Ανεργεία και από τα λεγόμενα Ελληνοτουρκικά.

Χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και κάθε μορφή καλοζωίας.

Ένας κακός χρόνος έφυγε αλλά κανένας δεν γνωρίζει, εάν θα βγούμε από το μάτι του … κυκλώνα τι θα φέρει η αυριανή ημέρα, κι αν θα βρεθεί πολιτικός, που να μην ρίξει, τελικά, την χώρα στα βράχια της καταστροφής.

Πολύ δύσκολη χρονιά το 2022 και την έκαναν ανυπόφορη οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παρά της ψεύτικες υποσχέσεις, του… περίφημου «επιτελικού κράτους» οι πολίτες κατάντησαν να ζουν με … βοηθήματα και με ελεημοσύνη και αισθάνονται προδομένοι.

Η ζωή τους έχασε κάθε νόημα και οι νέοι, απογοητευμένοι και άνεργοι, ζουν το μεγάλο τους δράμα.

Η Ακρίβεια… θερίζει. Τα ράφια αδειάζουν και τα πλέον απαραίτητα φάρμακα, για την ζωή των πολιτών, έχουν εξαφανισθεί.

Η πολιτική ζωή μυρίζει σαπίλα, που έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Τρίζουν τα θεμέλια των θεσμών και τα Οικονομικά σκάνδαλα, με τα κοινωνικά εγκλήματα, γεμίζουν καθημερινά της σελίδες των Μ.Μ.Ε.

Βουλευτές κερδοσκοπούν, στήνουν εταιρείες με 4000ευρώ και ζητούν επιχορήγηση 4 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλους τους διαγράφουν και άλλους τους… κουκουλώνουν για να μην χάσουν την… κουτάλα της εξουσίας.

Σύζυγοι Υπουργών φτιάχνουν εταιρείες Διαχείρησης Ανθρωπίνου Δυναμικού με … λαμόγια Βουλευτές και δεν έχει κανένας την ευαισθησία να παραιτηθεί.

Εγκληματικές Συμμορίες, Ενηλίκων και Ανηλίκων, δρουν μέρα μεσημέρι, χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.

Η Δικαιοσύνη είναι σε λήθαργο, αφού πολλοί από τους Λειτουργούς της θέμιδας έγιναν ή θα γίνουν Πρόεδροι Ανεξαρτήτων Αρχών, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ή Υπουργοί και Βουλευτές.

Η εργαλειοποίηση των πάντων είναι το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Το ημερολόγιο της καταστροφής 2019-2023, φέρει φαρδιά πλατειά, την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ζει στον δικό του κόσμο.

Η Αισχροκέρδεια, η Κερδοσκοπία, η Εξαθλίωση των πολιτών και η αύξηση του πλούτου των Ολιγαρχών είναι έργα του σημερινού Πρωθυπουργού.

Το σκάνδαλο των Υποκλοπών, που αχρήστευσε τους θεσμούς, είναι δημιούργημα του Μητσοτάκη. Η αποπομπή του «Σταυλάρχη» του Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του Διοικητή της Ε.Υ.Π. Παναγιώτη Κοντολέωντα, εκλεκτού του πρωθυπουργού, δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Απεναντίας έδειξαν πως, ο Αυταρχικός Πρωθυπουργός, δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί, για να ξεκαθαρίσει «η κόπρος του Αυγεία» σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο.

Η διάλυση της κοινωνίας και του Ε.Σ.Υ. και το ότι το κράτος έγινε Λάφυρο του Μητσοτάκη, είναι κοινό πιστεύω κάθε πολίτη.

Τέλος οι καθημερινές απειλές του Σουλτάνου της Τουρκίας, για το Αιγαίο και για την Ανατολική Μεσόγειο, προβληματίζουν τον Λαό, αν και βολεύουν τόσο την Άγκυρα όσο και την Αθήνα, προκειμένου να συσπειρώσουν το πολιτικό τους ακροατήριο.

Πάντως η αντίστροφη μέτρηση, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεκίνησε και ο φαύλος κύκλος της πολύπλευρης κρίσης, που καταβαραθρώνει την κοινωνία, πρέπει να τελειώνει.

Το 2023 ο Αι-Βασίλης φέρνει ένα καλό… Τις Εθνικές Εκλογές.

Μακάρι ο Λαός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποκύψει στα ψευτοδιλήμματα του Πρωθυπουργού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος, για το απόλυτο χάος.

Η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή